Uusimmat

AMD julkaisi uudet Radeon Software 16.6.2 -ajurit, mukana tuki Radeon RX 480:lle

29.06.2016 22:28 Petrus Laine

Radeon Software Crimson Edition

AMD on julkaissut uudet Radeon Software Crimson Edition 16.6.2 -ajurit näytönohjaimilleen. Uudet ajurit lisäävät tuen tänään julkaistulle Radeon RX 480 -näytönohjaimelle ja tukevat luonnollisesti myös kaikkia aiempiin GCN-arkkitehtuuriversioihin perustuvia näytönohjaimia. Ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille.

Radeon RX 480 -tuki ei jää ajureiden ainoaksi uudistukseksi, vaan mukana on myös uusi CrossFire-profiili World of Tanksille. Radeon Software -hallintaohjelmistoon on lisätty puolestaan uusi Radeon WattMan -ylikellotusohjelma, uusi kytkin CrossFiren hallintaan, tuki HDMI-skaalaukselle, värilämpötilan näytölle, työpöydän värisäädöille sekä Vulkan-ajureiden versionumero. Ajurit korjaavat lisäksi joukon CrossFire-ongelmia Hitmanissa, Heroes of the Stormissa, Elite Dangerousissa, Witcher 3:ssa ja Star Wars Battlefrontissa. Mukana on myös joukko bugeja, joista uutta Radeon RX 480 -näytönohjainta koskevat satunnaiset näytön vilkunnat peleistä poistuessa, kun FreeSync on käytössä, ja heikko suorituskyky Wolfenstein: Old Blood -pelissä. Lisäksi Radeon RX 480 CrossFiren kytkeminen posi käytöstä voi vaatia tietokoneen uudelleenkäynnistyksen ja näytönohjaimen käyttöönoton uudelleen laitehallinnasta.

AMD paljasti Radeon RX 480:n julkaisun yhteydessä aikovansa julkaista tänä vuonna yhteensä kuusi täyttä WHQL-ajuripakettia, jonka lisäksi yhtiö julkaisee mahdollisimman usein pelikohtaisia uusia ajureita, joista suurimman osan se pyrkii saamaan WHQL-hyväksytyiksi ajoissa. Yhtiö ottaa käyttöön myös Radeon Software -beetaohjelman, johon käyttäjät voivat halutessaan hakea mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen RadeonSoftwareBeta@amd.com.

AMD:n uudet Radeon Software Crimson Edition 16.6.2 -ajurit ovat tuttuun tapaan ladattavissa suoraan Radeon Software -hallintapaneelista, AMD Gaming Evolved -ohjelmasta ja AMD:n ajurisivuilta.