UUSIMMAT

AMD: Kahden grafiikkapiirin Fiji Geminin julkaisu siirtyy VR-lasien julkaisun mukana

23.12.2015 17:12 Petrus Laine

20151223amdfijigemini

AMD esitteli kahden Fiji-grafiikkapiirin näytönohjainta alun perin jo kesällä. Sittemmin julkaisua on odotettu pitkin syksyä, viimeistään vuoden kuluvan neljänneksen aikana, mutta näytönohjainta ei ole kuulunut markkinoille. Nyt AMD on kommentoinut ranskalaiselle Hardware.fr-sivustolle näytönohjaimen julkaisun viivästymistä.

AMD:n mukaan Fiji Gemini -koodinimeä kantavan näytönohjaimen julkaisun piti todellakin tapahtua kuluvan neljänneksen aikana yhdessä eri valmistajien virtuaalilasien kanssa. Sekä HTC:n että Oculuksen viivästettyä virtuaalilasiensa julkaisua AMD päätti kuitenkin siirtää myös näytönohjaimensa julkaisun ensi vuoden toisen neljänneksen alkuun, jolloin yhtiö uskoo virtuaalilasienkin vihdoin päätyvän markkinoille asti.

AMD uskoo Fiji Geminin tulevaisuuden olevan nimenomaan virtuaalitodellisuuden parissa. LiquidVR:n avulla näytönohjaimen molempia grafiikkapiirejä voidaan hyödyntää tehokkaasti siten, että kumpikin niistä renderöi eri silmän näkemää kuvaa. AMD:n mukaan useilla valmistajilla on jo Fiji Gemini -näytönohjaimia testikäytössä ja heidän palautteensa näytönohjaimesta on ollut positiivista.

Hardware.fr, AMD pushes Gemini Fiji, the dual Radeon Fury (Google Translate)