Uusimmat

AMD Radeon RX 7900 XTX -korttien kuumenemista tutkittu lisää – voi liittyä höyrykammion nesteeseen

04.01.2023 20:47 Muropaketin toimitus

AMD Radeon RX 7900 XTX -näytönohjaimien referenssimalleissa on ollut havaittavissa kuumenemisongelma ainakin joidenkin käyttäjien tapauksessa. RX 7900 XTX:n lämmöt ovat nousseet jopa 110 asteeseen, joka on voinut johtaa suorituskyvyn laskuun.

YouTubessa vaikuttava tekniikan asiantuntija Der8auer on selvittänyt asiaa ansiokkaasti. Kerroimme aiemmin hänen paikantaneen ongelman mitä todennäköisimmin näytönohjainten höyrykammioon.

Der8auerin lisäksi myös ainakin Igor’s Lab on tutkinut tutkinut ongelmaa, ja Wccftechin mukaan todennäköisin teoria liittyy kammion käyttämään jäähdytysnesteeseen. Teorian perusteella sitä saattaa olla liian vähän joissakin toimitetuisssa Radeon RX 7900 XTX -näytönohjaimien referenssimalleissa.

Höyrykammiosta ei ole löytynyt materiaalista vikaa eikä myöskään suunnitteluvikaa. Sen on myös katsottu kattavan tarpeeksi laajan alueen, joten syypää voisi olla liian vähäinen neste.

Ei ole tarkkaa tietoa, miten laajalle levinnyt kuumenemisongelma on. Nykyisten tietojen perusteella pulma saattaisi koskea vain joitakin toimitettuja näytönohjaineriä tai -erää.

Muropaketin uusimmat