AMD:n odotetaan valmistelevan uuden Polaris-arkkitehtuuriin perustuvan piirin julkaisua

25.09.2018 16:12 | Muropaketin toimitus

AMD:n grafiikkapiirien roadmap

AMD:n uskotaan valmistelevan Polaris 30 -arkkitehtuurin julkaisua. Aiempiin Polaris-grafiikkapiireihin verrattuna nyt olisi muuttumassa myös valmistustekniikka, joka olisi uusimmassa 12 nanometrin FinFET LPP+.

Huhumylly pyörähti verkossa täyteen vauhtiin, kun AMD:n Linux-ajureihin lisättiin ennestään tuntematon Polaris-malli: 0x6FDF. Kyseistä mallia ei ole tullut ilmi missään yhteydessä aiemmin, ja se toimikin vahvana spekulaatioiden kirvoittajana.

Guru3D:n julkaiseman huhun perusteella uusien Polaris-grafiikkapiireissä ennustetaan siirryttävän 12 nanometrin FinFET LPP+ valmistustekniikkaan. Täten päivitys olisi merkittävämpi kuin edellisessä päivityksessä, jossa ainoastaan kellotaajuuksia hilattiin varovaisesti ylöspäin.

Kuten moneen muuhunkin huhuun, myös tähän on syytä suhtautua varauksella. Polaris-päivitys ei ole kuitenkaan täysin poissuljettu vaihtoehto. AMD vahvisti alkuvuodesta jättävänsä väliin Vega-arkkitehtuurin päivittämisen 12 nanometrin viivanleveyteen. Tuolloin he vahvistivat, että seitsamän nanometrin viivanleveys on Vega-arkkitehtuurin seuraava päivitys. GlobalFoundriesin tiedotteessa vuonna 2017 AMD oli vielä sitoutunut 12 nanometrin viivanleveydellä valmistettaviin grafiikkapiireihin. Toistaiseksi siihen päivitettyjä grafiikkapiirejä ei siis ole nähty.