UUSIMMAT

AMD:n Zen 4 -suorittimien pakkaus vuoti julkisuuteen – myös hintataso muuttumassa

11.08.2022 10:58 Muropaketin toimitus

Zen 4 -arkkitehtuurin AMD Ryzen 7000 -pöytätietokonesuorittimien pakkauksesta vuoti kuva julkisuuteen. Lisäksi päivänvaloa saivat tulevien prosessoreiden hinnat.

Videocardz on saanut haltuunsa ensimmäinen kuvan AMD:n Ryzen 7000 ”Zen 4” -suorittimien pakkauksesta – sekä myös vihiä suorittimien hintatasosta.

Uutta pakettia hallitsee musta värimaailma, ja oranssi väri on aiempaa hillitympää. Laatikon etupuolella komeilee AMD Ryzen -logo, mutta edelleen muutamissa kohtaa on havaittavissa oranssia väriä.

Pakkaus on suunnattu ylemmän luokan Ryzen 9 -sarjalle, joten Ryzen 5- ja Ryzen 7 -mallistot saattavat tarjota erilaisen visuaalisen elämyksen.

Saatavilla olevien tietojen perusteella suorittimien hinnat ovat hiukan nousemassa. Hinnan pompsahtaminen on 30-50 dollarin luokkaa, eli euroissa todennäköisesti osapuilleen samaa tasoa. Wccftech arvelee hinnan nousun taustasyyksi taiwanilaisen piirivalmistajan TSMC:n piikiekkojen hintatason nousun.

Ryzen 7000 -työpöytäsuorittimien julkaisu on näillä näkymin 15. syyskuuta, ja AMD mahdollisesti ilmoittaa suorittimien saapumisesta jo 29. elokuuta. Tuolloin myös lopullinen hintataso pitäisi olla selvillä.