Uusimmat

Applen uusi pääkallopaikka muistuttaa avaruusalusta

13.06.2011 23:18 Ville Suvanto

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs on kertonut yrityksen suunnitelmista rakentaa Cupertinoon, Kaliforniaan uusi 60,7 hehtaarin kokoinen pääkonttori, josta saattaa syntyä Jobsin mukaan maailman paras toimistorakennus. Applen nykyisessä pääkonttorissa 1 Infinite Loopissa työskentelee 2800 henkeä ja tilat ovat käyneet ahtaiksi, sillä 12 000 työntekijästä suurin osa on jouduttu sijoittamaan vuokratiloihin.

Applen johto on värvännyt heidän mielestään maailman parhaita arkkitehteja suunnittelemaan uutta pääkonttoria. Julkaistujen kuvien mukaan kyseessä on nelikerroksinen, silmukan muotoinen rakennus, jonka keskellä on luonnonläheinen pihamaa. Jobsin mukaan lasitettu rakennus muistuttaa laskeutunutta avaruusalusta.

Parkkitilat sijoitetaan maan alle ja rakennuksen ensisijaisena energianlähteenä on Applen oma energiarakennus, joka käyttää maakaasua ja muita luonnonläheisiä ratkaisuja. Kaupungin sähköverkko tulee toimimaan vararatkaisuna. Rakennustyöt aloitetaan ensi vuonna ja ne on määrä saada valmiiksi vuonna 2015.

SiliconRepublic, Apple plans ambitious new ’spaceship’ campus

Muropaketin uusimmat