UUSIMMAT

Civilization-sarja jatkaa rajapintamarssin eturintamassa: DirectX 12, Async Compute ja Explicit Multi-adapter

14.07.2016 15:57 | Petrus Laine

Sid Meier's Civilization VI

AMD on ilmoittanut työskentelevänsä yhdessä 2K:n ja Firaxisin kanssa Sid Meier’s Civilization VI -pelin parissa. Legendaarisen maailmanvalloituspelisarjan uusin versio ilmestyy kauppoihin 21. lokakuuta tulevana syksynä.

Firaxis on ollut jo pitkään uusien rajapintojen mallioppilas. Yhtiö oli ensimmäisiä, ellei ensimmäinen joka toi markkinoille DirectX 11 -rajapintaa ja sen säikeistettyjä komentolistoja tukevan pelin, kun se julkaisi DirectX 11 -päivityksen Sid Meier’s Civilization V -pelille. Yhtiö oli mukana myös AMD:n Mantle-rajapinnan kehitystyössä, ja toi tuen sekä Mantle-rajapinnalle että kahden grafiikkapiirin SFR-renderöinnille (Split Frame Rendering) Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth -pelissä.

Tuleva Sid Meier’s Civilization VI jatkaa edeltäjiensä viitoittamalla tiellä. Peli tulee tukemaan DirectX 12 -rajapintaa sekä asynkronista laskentaa. Useamman grafiikkapiirin käyttöä ei ole myöskään unohdettu, vaan peli tulee hyödyntämään DirectX 12:n Explicit Multi-adapter -tukea, eli renderöintiin voidaan käyttää kahta täysin erilaista näytönohjainta. Vielä ei ole tiedossa, rajoittuuko tuki esimerkiksi AMD:n ja NVIDIA:n erillisnäytönohjaimiin, vai osaako peli hyödyntää myös esimerkiksi prosessoriin tai APU-piiriin integroitua grafiikkaohjainta erillisen näytönohjaimen rinnalla.