Compulab käynnisti Kickstarter-kampanjan passiivijäähdytteiselle Airtop2 Inferno -tietokoneelle

28.02.2018 17:22 | Muropaketin toimitus

Erittäin kompaktin, mutta suorituskykyisen Airtop2 Inferno -tietokoneen erikoisuus piilee sen passiivisessa jäähdytyksessä. Huolimatta kokoonpanon pienestä koosta, kykenee valmistajan kehittämä passiivijäähdytys pitämään komponenttien lämpötilat riittävän matalina.

Airtop2 Inferno -tietokoneen ulkomitoiksi kerrotaan 30 x 25 x 15 senttimetriä. Näihin ulkomittoihin saadaan mahtumaan Intelin Core i7-7700K -prosessori ja näytönohjaimeksi NVIDIAn GeForce GTX 1080. Muistikammoille on varattuna neljä paikkaa. Myös massamuisteille löytyy myös runsaasti tilaa: Kotelon sisään saa mahtumaan enintään neljä 2,5-tuumaista SSD-asemaa tai kiintolevyä. Lisäksi kokoonpanosta löytyy kaksi M.2-liitäntää, jotka tukevat PCIe x4 NVMe SSD -asemia.

Prosessorin ja näytönohjaimen jäähdytys on toteutettu Compulabin kehittämällä lämpöputkiratkaisulla, jossa lämpöputkia on useammassa kerroksessa. Lämpöputkien avulla lämpökuorma siirretään kotelon ulkokuoren rivastoon. Valmistajan arvion mukaan jäähdytysratkaisun TDP-arvo liikkuu 200-300 watin välillä.

Airtop2 Inferno -tietokoneen Kickstarter-kampanja kestää maaliskuun 25. päivään saakka. Koneesta on tarjolla eri versioita, joissa komponenttien määrää on karsittu. Halvimmillaan prosessorilla ja näytönohjaimella varustetun version saa 2330 dollarilla (noin 1910 euroa). Koneeseen joutuu hankkimaan itse keskusmuistit, tallennustilan ja tietenkin käyttöjärjestelmän. Edullisimmillaan käyttövalmiin koneen saa 3000 dollarilla (noin 2460 euroa).