Uusimmat

Corsairin näppäimistön outoa käytöstä on pidetty jopa aavemaisena – epäilty vakoiluominaisuutta

22.12.2022 08:47 Muropaketin toimitus

Corsair K100 -näppäimistö on aiheuttanut kovasti hämmennystä ja jopa aavemaisia tunnelmia käyttäjien keskuudessa.

K100:n outo käytös on herättänyt epäilyjä vakoilusta tai niin sanotusta keyloggerista, joka tallentaisi käyttäjän näppäilyt lähettääkseen ne jollekin taholle eteenpäin. Corsair kuitenkin vakuuttaa oudon, ja jopa joidenkin mielestä aavemaisen käytöksen takana olevan bugi, ei keylogger.

Useat käyttäjät ovat raportoineet näppäimistön syöttävän tietokoneelle satunnaisesti tekstiä, jonka he ovat kirjoittaneet jo aiemmin. Teksti on saattanut olla kirjoitettu päiviä tai jopa viikkoja aiemmin. Omituista on sekin, ettei tehdastasetusten palauttaminen ja näppäimistön muistin tyhjentäminen välttämättä poista haamutekstejä.

Corsairin mukaan näppäimistöt eivät kirjaa käyttäjän syötteitä millään tavalla, eivätkä ne pysty kirjaamaan yksittäisiä näppäinpainalluksia. Ongelma ei yrityksen mukaan ole myöskään laajalle levinnyt, vaan tapauksia on ”pieni määrä”.

Corsair tutkii parhaillaan, mikä aiheuttaa ongelman. Se saattaa liittyä näppäimistön makro-ominaisuuteen. Joillakin pulma on ratkennut äskettäisen ohjelmistopäivityksen myötä, mutta tätäkään ei ole vielä varmistettu ratkaisuksi.