Uusimmat

Deus Ex:n virtuaalikyborgeista todellisuuteen: Open Bionics ja Eidos yhteistyöhön

09.06.2016 13:49 Petrus Laine

Deus Ex:n Adam Jensenin kyborgikäsi oikeassa elämässä

Termi kyborgi juontaa juurensa 1960-luvulle. Nimensä mukaisesti termi tarkoittaa kybernetiikkaa yhdistettynä elävään organismiin. Nykypäivänä erilaiset proteesit ovat tehneet kyborgeista täyttä totta, vaikka vielä ollaankin kaukana sarjakuvien yli-inhimillisistä kyborgeista.

Pelimaailmassa kenties tunnetuin kyborgeihin viittaava brändi on Deus Ex, jossa muun muassa päähenkilö on kyborgi. Nyt pelimaailmasta ollaan tekemästä osittain totta myös oikean maailman puolella, sillä Open Bionics ja Eidos (Montréal) ovat tuomassa markkinoille pelimaailman inspiroimia bionisia proteeseja yhteistyössä Intelin ja Razerin kanssa. Asiasta raportoi muun muassa Venture Beat.

 

Ensimmäinen Deus Exin inspiroimista bionisista proteeseista tulee olemaan pelien päähahmon Adam Jensenin pelissäkin käyttämä bioninen käsi. Prototyyppivaiheella oleva käsi on jo osittain toimiva, mutta viilattavaa riittää vielä reilusti, kertoo Open Bionicsin edustaja. Toistaiseksi Adam Jensenin käsi imitoi käyttäjän käden liikkeitä Intelin teknologiaan perustuvan Razer Stargazerin avulla, mutta tulevaisuudessa se tulee toimimaan myös oikeana bionisena proteesina kätensä menettäneellä käyttäjällä. Open Bionics on tuonut aiemmin markkinoille muun muassa Marvelin, Disneyn ja Star Warsin inspiroimia bionisia proteeseja lapsille.