UUSIMMAT

Ensimmäinen havainto NVIDIAn tulevista Pascal-grafiikkapiireistä?

22.09.2015 16:56 | Petrus Laine

Muun muassa lentokonerahtia tarkkaileva Zauba on tullut monelle Muropaketin lukijalle tutuksi ensimmäisenä varmistettuna lähteenä tuleville näytönohjaimille. Nyt palveluun on ilmestynyt tuntemattomia NVIDIAn grafiikkapiirejä, jotka saattavat olla tulevaan Pascal-arkkitehtuuriin perustuvia.

Eri huhujen mukaan ensimmäiset Pascal-arkkitehtuuriin perustuvat grafiikkapiirit saatiin tape-out-vaiheeseen kesä-, heinä- tai elokuussa. Vielä ei ole varmaa, että 433X3- ja NT0EH-merkityt grafiikkapiirit olisivat Pascaleita, mutta niiden korkea hinta viittaa ensimmäisiin näyte-eriin, joka sopisi hyvin Pascaliin. NT0EH ilmestyi Zauban listoille 12. elokuuta ja 433X3 14. syyskuuta.

Pascalin julkaisuaikataulusta ei ole vielä täyttä varmuutta. Aikaisimpana mahdollisena ajankohtana voidaan pitää maalis-huhtikuun vaihdetta ensi vuonna, sillä Pascal-näytönohjainten käyttämää HBM2-muistia ei ole saatavilla nykyisten roadmappien mukaan sitä aiemmin. Viime sukupolvessa vanhaa tuttua valmistusprosessia käyttävällä GM200:lla meni tape-outista julkaisuun noin 9 kuukautta.

3DCenter, nVidia GP100 chip occurs apparently in its test phase (Google Translate)