Uusimmat

EVGA julkaisi vesijäähdytteisiä versioita GeForce RTX 3080- ja RTX 3090 -näytönohjaimista

18.11.2020 08:43 Muropaketin toimitus

EVGA:n Hydro Copper -mallisto käsittää neljä eri mallia, joissa näytönohjainta jäähdytetään koko piirilevyn peittävällä näytönohjainblokilla. Hybrid-malleissa jäähdytysratkaisu yhdistää AIO-vesijäähdytysjärjestelmän ja ilmajäähdytyksen.

EVGA:n Ampere-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten kattaus laajenee peräti kahdeksalla uudella mallilla. Hydro Copper -sarjaan saatiin kaksi GeForce RTX 3080 -mallia ja kaksi GeForce RTX 3090 -mallia. Hybrid-sarja vahvistui niin ikään kahdella GeForce RTX 3080 -mallilla sekä kahdella GeForce RTX 3090 -mallilla.

Hydro Copper -sarjalle ominaiseen tapaan näytönohjainten jäähdytyksestä vastaa koko näytönohjaimen peittävä näytönohjainblokki. Käyttäjäystävällisyyttä on haettu muun muassa siinä, että blokista löytyy kuusi G1/4” -kierteillä olevaa liitäntää putkia tai letkuja varten. Järeisiin ilmajäähdytteisiin näytönohjaimiin verrattuna näytönohjaimet vievät tilaa varsin maltillisesti, sillä kortti vie blokin kanssa 1,2 lisäkorttipaikkaa. Näytönohjaimista tulee saataville XC3 Ultra- ja FTW3 Ultra -versiot. FTW3 Ultra -versiot ovat tehdasylikellotettu korkeammalle kuin XC3 Ultra -versiot.

Hybrid-sarjan ominaispiirre on taas ilmajäähdytyksen ja AIO-vesijäähdytysjärjestelmän yhdistävä ratkaisu. EVGA:n omien mittausten mukaan hybridijäähdytysratkaisulla grafiikkapiirin lämpötilat ovat mallista riippuen 20-34 prosenttia alhaisempia kuin ilmajäähdytteisessä verrokissa. Muistien osalta lämpötilat ovat mallista riippumatta 11 prosenttia alhaisemmat kuin verrokissa. Näytönohjaimet jakautuvat Hybrid-sarjassakin XC3 Ultra- ja FTW3 Ultra -versioihin. Tässäkin tapauksessa FTW3 Ultra vie pidemmän korkeuden tehdaskellotaajuuksissa.

Näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet. GeForce RTX 3080 -mallien euromääräiset hinnat noussee 1 000 euron maastoon. GeForce RTX 3090 -malleissa hinnat noussee yli 2 000 euroon.