UUSIMMAT

Fractal Design esitteli Celsius S24 ja S36 -vesijäähdytysjärjestelmät

16.05.2017 15:29 | Muropaketin toimitus

Koteloista tunnetuksi tullut Fractal Design esitteli uuden Celsius-vesijäähdysjärjestelmäsarjan. Uudet tulokkaaat tottelevat nimiä Celsius S24 ja Celsius S36. Uusi sarja tulee aiemman Kelvin-malliston rinnalle.

Valmistaja lupaa blokin kiinnitysmekanismin olevan yksinkertainen ja helppo asentaa. Blokissa materiaalina käytetään kuparia, jäähdyttinsiilin materiaali on alumiinia. Julkaisumalleina nähdään kahden ja kolmen tuulettimen versiot. Pienemmästä yhden tuulettimen versiosta ei ole tietoa, mutta Kelvin-sarjasta sellainen löytyy.

Myyntipakkauksiin kuuluvien Dynamic X2 GP-12 -tuulettimien kierrosnopeudeksi ilmoitetaan 500-2000 RPM. Suurimmalla pyörimisnopeudella melutaso on valmistajan ilmoituksen mukaan 32,2 desibeliä.

Celsius-sarjaa varten vesipumppu on päivitetty, sillä sen enimmäiskierrosnopeudeksi ilmoitetaan nyt 3150 RPM, kun edeltäjässä maksimi oli 2400 RPM. Suuremmasta kierrosluvusta huolimatta Celsiuksen pumpun melutason kerrotaan jäävän 20,0 desibelin tasolle. Laajempia jäähdytysjärjestelmiä suunnittelevia miellyttänee se, että putket käyttävät g1/4-kierrettä, joten Celsiuksen voi liittää osaksi myös näytönohjaimen jäähdytysjärjestelmää.

Uudet jäähdyttimet tukevat kaikkia nykyisiä AMD:n ja Intelin prosessorikantoja. Fractal Design antaa Celsius-jäähdytysjärjestelmille viiden vuoden takuun. Tarkkaa ajankohtaa myynninaloituksesta ei ole ilmoitettu. Techpowerupin tietojen perusteella pienempi malli on hinnoiteltu 110 dollariin ja suurempi 130 dollariin. Suomessa hinnat järjestelmille ovat ovat vähintään 130 ja 150 euroa.