Geforce RTX 2070 Super -näytönohjain selvisi tulipalosta

19.07.2021 09:40 Muropaketin toimitus

Tulipalossa pahoin vaurioituneen tietokoneen näytönohjain todisti pienen ihmeen, sillä koettelemuksista huolimatta kortti toimi.

Korkeat lämpötilat eivät ole aina turmioksi tietokoneen komponenteille. Der8auer todisti pientä ihmettä, kun hän ryhtyi tutkimaan, mitä tulipalon kokeneesta tietokoneesta on pelastettavissa.

Toivonkipinän sytytti prosessori, joka paljastui tulipalon ensimmäiseksi selviytyjäksi. Prosessori oli verrattain hyvässä turvassa AIO-jäähdytysjärjestelmän blokin alla ja näin ollen selviytyi koettelemuksesta.

Seuraava etappi oli näytönohjain, joka vaikutti päällisin puolin vaurioituneelta, mutta tulen runteleman jäähdytysratkaisun alta paljastui piirilevy ilman merkittäviä vaurioita. Parin puhdistuskierroksen jälkeen piirilevy komponentteineen alkoikin näyttämään jo miltei normaalilta. Tämän jälkeen tehty testiajo osoitti, että näytönohjain oli vielä hengissä. Ilman vaurioita näytönohjain ei kuitenkaan selvinnyt, sillä ainakin kaksi näyttöliitäntää tuli onnistui vaurioittamaan.

Tulipalosta selvinneet osat olivat AMD:n Ryzen 7 2700X -prosessori ja MSI:n Geforce RTX 2070 Super GAMING -näytönohjain.