Uusimmat

Huhu: Gigabyte on julkaisemassa matalaprofiilisen version Geforce RTX 4060 -näytönohjaimesta

Kuva: © GIGA-BYTE Technology Co.

15.07.2023 18:42 Muropaketin toimitus

Huhun mukaan Gigabyten matalaprofiilisiin näytönohjaimiin saadaan tuore täydennys Geforce RTX 4060 -mallista. Uutuuden muotoilua voi pitää vähintäänkin poikkeuksellisena.

Gigabytellä on varsin laaja valikoima matalaprofiilisia näytönohjaimia. Nvidian leirissä kuitenkin tuoreimmat mallit ovat Turing-sukupolven aikaisia Geforce GTX 1650 -malleja. Sen tuoreempia vaihtoehtoja ei vihreästä leiristä löydy. Tuoreemp vaihtoehto löytyy AMD:n leiristä, sillä siellä tarjolla on Radeon RX 6400 D6 LOW PROFILE. VideoCardzin mukaan mallisto on täydentymässä Geforce RTX 4060 Low Profile -näytönohjaimella.

Haltuunsa saamien kuvien perusteella uudesta näytönohjaimesta löytyy peräti kolmella tuulettimella varustettu jäähdytysratkaisu. Aiemmissa malleissa tuulettimia on ollut joko yksi tai kaksi. Pieni kädenojennus käyttäjälle on suotu siinä, että näytönohjaimesta löytyy kaksi HDMI 2.1 -liitäntää ja kaksi DisplayPort 1.4 -liitäntää. Normaalisti liitännät ovat yksi HDMI 2.1 -liitäntä ja kolme DisplayPort-liitäntää.

Harmillisesti VideoCardz ei saanut tietoonsa kortin ulkomittoja, jotka ovat tässä kokoluokassa tärkein tieto. Hinnoittelu ja saatavuus ovat niin ikään vahvistamatta.