Uusimmat

HWInfo sai tuen AMD:n Radeon-näytönohjainten muistivirheiden tarkkailulle

24.05.2016 17:52 Petrus Laine

HWInfo

Muropaketin pitkäaikainen käyttäjä The Stilt on toiminut kulisseissa ahkerasti, ja hänen myötävaikutuksellaan HWInfo-ohjelmaan on lisätty tuki AMD:n GCN-näytönohjainten muistivirheiden tarkkailuun. Muistivirheiden tarkkailuun käytetään AMD:n grafiikkapiirien tukemaa EDC- eli Error Detecting Core -ominaisuutta.

EDC:n avulla AMD:n grafiikkapiirit tunnistavat muistiohjaimissa ja muisteissa tapahtuvia virheitä, ja pyrkivät korjaamaan niitä. Grafiikkapiirin havaitessa virheen, se tallentaa tiedon asiasta muistiohjainten yhteydessä oleviin virherekistereihin. Vaikka EDC-logiikka pyrkii korjaamaan virheet, grafiikkapiiri ei osaa eritellä korjattuja ja korjaamattomia virheitä, jonka vuoksi virheet saattavat näkyä käyttäjälle lopulta artifakteina. Virheitä tarvitaan tyypillisesti kuitenkin tuhansia ennen kuin ne näkyvät käyttäjälle. Pienemmät virhemäärät johtavat tyypillisesti vain hieman heikompaan suorituskykyyn. Jos käyttäjä haluaa tarkkailla virheiden määrää, suosittelee The Stilt testeihin 3DMark 11 -testiohjelmaa maksimoidulla tesselaatio-tasolla. EDC-ominaisuus ei ole käytössä 2D-kellotaajuuksilla. HWInfon EDC-lukuominaisuus ei ole tuettuna Fiji-grafiikkapiireillä erilaisen muisti- ja muistiohjainteknologian vuoksi.

Voit ladata ominaisuutta tukevan beetaversion HWInfosta tästä linkistä: HW64 525 2871.zip. Linkki beetaversioon toimii, kunnes HWInfosta julkaistaan uudempi beetaversio. Voit lukea asiasta lisää esimerkiksi HWInfon sivuilta ja Overclock.netin keskustelualueilta.