Uusimmat

Intel Iris Xe Max -näytönohjaimia on hiljalleen saatavilla kannettaviin tietokoneisiin – Deep Link -teknologia kuulostaa mielenkiintoiselta

03.11.2020 12:46 Muropaketin toimitus

Intelin uusia näytönohjaimia on hiljalleen saatavilla eri valmistajien kannettaviin tietokoneisiin. Tietotekniikkajätti lupaa hyvää suorituskykyä pelaamiseen, vaikkakaan nopeimpien vaihtoehtojen tasolle ei päästä.

Kerroimme jo aiemmin Acerin kannettavista, jotka on varustettu Iris Xe Max -näytönohjaimella. Niitä on jatkossa saatavilla myös ainakin Asuksen ja Dellin kannettaviin.

Engadgetin mukaan Iris Xe Max on Intelin vastaus alemman suorituskyvyn näytönohjainmarkkinoille ohuisiin ja kevyisiin kannettaviin. Suorituskyvyn luvataan silti olevan ”todella hyvä” peleissä kuten Hitman 2 ja Metro Exodus.

Uusi Deep Link -teknologia pystyy jakamaan tehtäviä Intelin Tiger Lake -arkkitehtuurin suorittimien sisäänrakennettujen Iris Xe -näytönohjaimien ja Iris Xe Max -erillisnäytönohjaimien välillä. Tämä voi joissain tapauksissa tuoda suorituskykyyn lisäpotkua. Xe Max osaa myös luovuttaa virrantarpeensa CPU:n käyttöön, jos tilanne on tällaiselle ratkaisulle suotuisa.

Videokoodauksen Intel väittää olevan kaksi kertaa tehokkaampaa kuin Nvidia GeForce RTX 2080 -näytönohjaimessa.