UUSIMMAT

Acer tuo markkinoille uusia Swift-, Spin- ja Aspire -kannettavia – laitteissa erillinen Intel Xe -grafiikkapiiri

25.10.2020 14:50 | Muropaketin toimitus

Acer julkaisi viikolla liudan uusia kannettavia. Kaikissa on 11. sukupolven Intel Core -prosessorit sekä Intel Irix Xe -grafiikkapiirit.

Acer Swift 3X ‑kannettavassa on uusi Intel Iris Xe MAX ‑erillisnäytönohjain ja 11. sukupolven Intel Core ‑prosessori. Prosessorimallit vaihtelevat mallien sisäisesti, eikä tarkkoja malleja vielä täsmennetty. Näyttönä toimii Full HD -tarkkuuden 14-tuumainen IPS-paneeli, jonka Acer kertoo kattavan 72 prosenttia NTSC-värisävyistä. Kuvaruudun osuus kannettavan koosta on 84 prosenttia. Lisäksi tarjolla on Intel WiFi 6 (Gig+) ‑yhteys.

Swift 3X:sta löytyy USB-C-, Thunderbolt 4- ja USB3.2 Gen 2 ‑liitännät.  1,37 kilogrammaa painavan Swift 3X -kannettavan kerrotaan tarjoavan 17,5 tunnin akunkeston. Tarvittaessa käyttöaikaa saa neljä tuntia lisää 30 minuutin latauksella.

Uusi Acer Spin 5 -malli on puolestaan kosketusnäytöllinen, muunneltava kannettava. Painoa sillä on 1,2 kilogrammaa ja paksuutta 14,9 millimetriä. Uuden Spin 513 -mallin tapaan saranaratkaisu sallii muuntaa kannettavan tabletiksi. Erikoisempana ominaisuutena laite voidaan haluttaessa suojata antimikrobisella pinnoitteella.

Spin 5:n prosessorina toimii niin ikään 11. sukupolven Intel Core -suoritin ja erillisenä grafiikkapiirinä Intel Iris Xe. Kannettavassa on ohuet näyttöreunat, joten IPS VertiView -näytön osuus nousee 80 prosenttiin. Näytön kuvasuhde on erikoisempi 3:2, jonka luvataan tarjoavan enemmän näyttöalaa kuin 16:9 -kuvasuhde. Lisäksi mukana toimitetaan Acer Active Stylus -piirtokynä.

Laite tarjoaa USB-C-liitännät, WiFi-piirinä toimii Killer 1650 ja mukana on vielä kaksi eteen suunnattua kaiutinta. Akunkestoksi luvataan 15 tuntia.

Spin 3 on 13,3-tuumainen kannettava, jonka 16:10-kuvasuhteen ja jopa WQXGA-tarkkuuden (2560 x 1600) IPS-kosketusnäyttö tukee usean pisteen kosketusta. Sisarmallinsa Spin 5:n tavoin siinä on 11. sukupolven Intel Core ‑prosessori ja Iris Xe ‑grafiikkaratkaisu. 360 asteen saranaratkaisu löytyy myös tästä mallista. Mukana on myös Acer Active Stylus ‑piirtokynä. Lisäksi laitteesta löytyy kaksi SSD-asemaa, kaksi Thunderbolt 4 ‑yhteensopivaa USB-C-liitäntää ja Killer 1650 Wi-Fi ‑verkkopiiri.

Aspire 5 -laitteestakin löytyy 11. sukupolven Intel Core ‑prosessori sekä Iris Xe ‑grafiikkaratkaisu tai valinnainen NVIDIA GeForce MX450 ‑erillisnäytönohjain. Kapeiden kehysten ansiosta kuvaruudun osuus tämän Full HD ‑tarkkuuksisen IPS-kosketusnäytön koosta on Spin 3:n tapaan 80 prosenttia.

Laite tarjoaa 24 gigatavua DDR4-muistia, teratavun M.2 PCIe SSD ‑aseman sekä kahden teratavun kiintolevyn. Saranarakenteen ansiosta Aspire 5:n runko voidaan nostaa ilmanvaihtoa tehostavaan kulmaan, jolloin myös näppäimistö asettuu ergonomiseen asentoon ja äänen suuntaus paranee. Tämä onnistuu myös Spin 3:ssa. Näytön visuaalista ilmettävä säätelee Acer Color Intelligence ‑teknologia. Intel WiFi 6 (Gig+) ‑kaksitaajuusverkko on niin ikään ominaisuutena.

Uutuusmallistosta 1149 euroa kustantava Spin 5 on tulossa markkinoille jo marraskuussa 2020. Spin 3 puolestaan saapuu vasta tammikuussa 2021 hintaan 1049 euroa. Swift 3 on saatavilla samassa kuussa hintaan 1049 euroa. Aspire 5 -kannettavista ei ole vielä tarkempaa julkaisuaikataulua tai hintatietoja.