Uusimmat

Intel tehnyt jättiharppauksen piiritason fotoniikassa?

11.11.2016 12:33 Muropaketin toimitus

intel_logo_png_transparent_huge

Intel on monen muun yrityksen tapaan kehittänyt erilaisia valoa hyödyntäviä tiedonsiirtotapoja jo pitkään. Nyt yhtiö on tehnyt läpimurron alalla, mikäli Susquehanna Financial Groupin (SFG) edustajan tekemiin päätelmiin on uskominen. SFG:n päätelmistä raportoi muun muassa Barron’s:n teknologiablogi ja Hexus.

SFG:n Christopher Rollandin mukaan Intel on tehnyt merkittävän läpimurron piiritason fotoniikan alalla. Intel on aiemmin tänä vuonna julkaissut Silicon Photonics -lähetin-vastaanottimia, jotka soveltuvat esimerkiksi palvelimen ja verkkolaitteistojen yhdistämiseen. Nyt Rolland kertoo yhtiön saaneen valmiiksi ensimmäisen prototyyppipiirin, jossa sama teknologia on kutistettu prosessoreihin ja muihin piireihin sopivaan kokoon.

Rollandin mukaan Intel tulisi käyttämään teknologiaa tulevaisuudessa Xeon-palvelinprosessoreiden ja Altera-FPGA-piirien tai muiden kiihdyttimien yhdistämiseen. Piirit kommunikoisivat keskenään kummastakin löytyvien laser-lähettimien ja -vastaanottimien avustuksella ennennäkemättömän nopeasti. Rolland uskoo teknologian olevan valmis markkinoille jo 3 – 5 vuoden kuluttua, ja sen olevan todellinen vallankumous alallaan.

Intel

Christopher Rollandin näkemys Intelin piiritason fotoniikkaa hyödyntävästä kommunikaatioväylästä.

Muropaketin uusimmat