UUSIMMAT

Intelin kahdeksanytiminen Rocket Lake-S -prosessori ilmestyi Geekbenchin tuloslistalle

29.06.2020 20:34 | Muropaketin toimitus

Prosessori ilmestyi Geekbenchin OpenCL-suorituskykytestin tuloslistalle. Tuloksen perusteella optimointityötä on vielä jäljellä.

Intelin seuraava työpöytäprosessoreiden sukupolvi on Rocket Lake-S. Nykytietojen valossa sen julkaisu tapahtuu ensi vuonna.

Uuden prosessorisukupolven läsnäolosta saatiin näyttöä, kun Geekbenchin OpenCL-testin tuloslistalle ilmestyi tuntematon Rocket Lake-S -prosessori. Kyseessä on 8-ytiminen malli, jonka raportoitu peruskellotaajuus on 3,2 gigahertsiä ja boost-kellotaajuus 4,3 gigahertsiä. Integroidussa 12. sukupolven Xe-grafiikkaohjaimessa on 32 laskentayksikköä ja sen raportoitu kellotaajuus testissä oli 1,15 gigahertsiä.

Prosessorin tuloksena oli 6266 pistettä. Vertailuksi nykyisen Comet Lake-S -sukupolven Core i7-10700K -prosessorilla on saavutettu samassa testissä 6164 pistettä.

Epäilemättä kyseessä on vielä engineering sample. Tuloksen perusteella optimointia riittää grafiikkaohjaimen saralla, koska tässä vaiheessa ero nykyiseen integroituihin grafiikkaohjaimiin on varsin vaatimaton.