Uusimmat

Intelin tehtaassa räjähti – neljä sairaalaan

09.06.2011 14:53 Ville Suvanto

Intelin Fab 22 -tehtaassa Chandlerin Arizonassa, Yhdysvalloissa tapahtui tiistaina räjähdys, jonka seurauksena neljä työntekijää joutui sairaalahoitoon. Räjähdyksen sattuessa kyseisessä huoneessa oli seitsemän ja ulkopuolella kuusi henkeä. Vakavilta seurauksilta vältyttiin Intelin korkeatasoisten turvallisuuslaitteistojen ansiosta.

Tehtaan työntekijät evakuoitiin tapahtuman jälkeen, mutta räjähdys ei vaurioittanut tuotantolaitosta pahoin, eikä se vaikuta suuresti Intelin toimituksiin. Neljästä sairaalahoitoon joutuneesta työntekijästä yhdellä on vakavia, muttei hengenvaarallisia vammoja, kahdella vähäisempiä vammoja ja neljäs kävi sairaalahoidossa myöhemmin tapahtumapäivänä. Työntekijöillä oli käytössä kasvosuojat, esiliinat sekä käsineet.

”Yritämme varmistaa, mitä tapahtui. Tiedämme ainoastaan, että kemikaaleja ei päässyt vuotamaan luontoon.”, kommentoi Intelin varapääjohtaja Josh Walden.

Räjähdys tapahtui liuottimienkäsittelyhuoneessa, jossa työntekijät olivat ilmeisesti juuri aloittamassa liuottimien käsittelyä ja valmistelemassa niiden toimitusta ongelmajätelaitokselle.

DailyTech, Explosion Rocks Intel’s Arizona Fab, 4 Hospitalized