UUSIMMAT

Kotimainen Basemark kehittää VR-testiohjelmaa yhdessä Crytekin kanssa

06.08.2015 17:59 Petrus Laine

Kotimainen Basemark on ilmoittanut työskentelevänsä yhdessä Crytekin kanssa uuden VR-testiohjelman parissa. Testiohjelman tarkoitus on testata tietokoneiden suorituskykyä nimenomaan VR-pelien parissa.

Testiohjelma käyttää Crytekin Cryengine-pelimoottoria ja DirectX 12 -rajapintaa. Se tulee testaamaan tietokoneesta paitsi graafista suorituskykyä VR-ympäristössä, myös muistinkulutusta, latensseja ja 3D-äänien suorituskykyä. Ohjelma tulee myös ehdottamaan käyttäjille parhaita asetuksia VR-peleihin erilaisille VR-laseille, joskin selvää on, ettei niitä voi ajatella universaaleina asetuksina kaikille peleille.

Lehdistötiedotteen mukaan oikeaan pelimoottoriin perustuvassa testiohjelmassa on selviä etuja teoreettisempiin ja synteettisiin testeihin nähden. Yhtiöt uskovatkin testiohjelman muodostuvan parhaaksi mahdolliseksi testialustaksi eri virtuaalilaseille pelaajan näkökulmasta. Testiohjelma tukee lukuisia eri virtuaalilaseja, joista mainitaan erikseen Oculus VR, HTC Vive / Steam VR ja StarVR. Standardien rajapintojen käytön pitäisi kuitenkin varmistaa, että se tukee kaikkia virtuaalilaseja jotka toimivat Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

(Lähde: Basemark)