Uusimmat

Luotettu vuotaja kertoi AMD Radeon RX 7000 -näytönohjaimien julkaisuaikataulusta

15.06.2022 11:40 Muropaketin toimitus

AMD:n RDNA 3 -arkkitehtuuriin perustuvien Radeon RX 7000 -sarjan näytönohjaimet tulevat markkinoille vielä tänä vuonna. Vuotaja Greymon55 kertoi Twitterissä, että näytönohjaimet tulisivat vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä.

Greymon5 kertoi, että uudet näytönohjaimet julkaistaan joko lokakuun lopulla tai viimeistään marraskuun puolivälissä. Vielä ei ole tiedossa, mitkä AMD:n näytönohjaimet ovat tulossa markkinoille ensin.

Wccftech arvelee, että AMD esittelee todennäköisesti ensin Navi 33 ja Navi 31 -grafiikkapiireillä varustetut näytönohjaimet. Nvidian julkaisuaikataulusta tiedetään melko varmasti, että seuraavasta sukupolvesta ensimmäisenä markkinoille tulee GeForce RTX 4090 -versio.

AMD:n mukaan RDNA 3 -arkkitehtuurin näytönohjaimet tarjoavat yli 50 prosenttia enemmän tehoa per watti verrattuna nykyiseen sukupolveen. Uusien grafiikkapiirien viivanleveys tulee olemaan viisi nanometriä, niissä on seuraavan sukupolven Infinity Cache -välimuisti, uudelleensuunniteltu CU-laskentayksikkö ja muita optimointeja.

LUE MYÖS: Yhä useammat lähteet arvelevat GeForce RTX 4000 -sarjan julkaisun ajoittuvan syksyyn – Muropaketti.com