Uusimmat

Micron vahvisti esittelevänsä GDDR7-muistit ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla

04.07.2023 14:12 Muropaketin toimitus

Micronin toimitusjohtaja vahvisti sijoittajapuhelussa, että yhtiön tavoitteena on julkistaa GDDR7-muistit näytönohjainkäyttöön ensi vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Näytönohjainten muistien seuraava sukupolvi sai lisää vahvistusta, kun Micron vahvisti seuraavan sukupolven muistien kehityksen olevan jo pitkällä. Jopa niin pitkällä, että yhtiö arvioi julkistavansa ensimmäiset GDDR7-muistit vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Asian vahvisti Micronin toimitusjohtaja sijoittajapuhelussaan. Kontekstista johtuen tarkempiin spekseihin ei puhelussa pureuduttu.

Viime vuoden lokakuussa Samsung vahvisti tulevien GDDR7-muistiensa tehollisen kellotaajuuden olevan huipussaan 36 Gbps, joka on 50 prosentin parannus sen nopeimpiin GDDR6-muisteihin (24 Gbps).

GDDR7-muisteja hyödyntäviä näytönohjaimia joudutaan todennäköisesti odottamaan vielä kauan, sillä Nvidian huhutaan julkaisevan Ada Lovelace -sukupolven seuraajan vasta vuonna 2025. AMD:n tiekartan mukaan RDNA 4 -arkkitehtuuriin perustuvia näytönohjaimia saatetaan nähdä jo vuonna vuonna 2024, mutta tässä vaiheessa on puhtaasti arvailujen varassa, että hyödyntävätkö kyseiset näytönohjaimet jo GDDR7-muisteja.

Muropaketin uusimmat