Uusimmat

Mikä näytönohjain olohuoneen HTPC-tietokoneeseen?

13.06.2011 15:30 Sampsa Kurri

Anandtech on ottanut tutkittavakseen, mikä edullinen näytönohjain soveltuu parhaiten olohuoneen HTPC-tietokoneeseen. Kattavassa testissä ovat mukana NVIDIAlta GeForce GT 430- ja GT 520- sekä AMD:lta Radeon HD 6450- (DDR3 & GDDR5) ja 6570-näytönohjaimet.

Testikokoonpano varustettiin Intelin 3,6 GHz:n Core i5-680 -prosessorilla, Asuksen P7H55D-M EVO -emolevyllä, Kingstonin 128 gigatavun SSDNow-asemalla ja Seagaten kahden teratavun Barracuda XT -kiintolevyllä sekä neljällä gigatavulla DDR3-muistia. Testeissä keskityttiin pelisuorituskyvyn sijaan tutkimaan muun muassa HQV 2.0-, DXVA Checker-, deinterlacing- ja LAV CUVID -suorituskykyä sekä tutustutaan virkistystaajuuksiin, cadence detectioniin, HTPC-sovelluksiin ja testeissä ilmenneitä käytännön huomioita.

Loppuyhteenvedossa todetaan, että NVIDIAn GeForce GT 520- ja AMD:n Radeon HD 6450 -malleja ei voi testeissä ilmenneiden ongelmien ja puutteiden takia missään tapauksessa suositella ja ne soveltuvat lähinnä OEM-valmistajien markettimikroihin. Radeon HD 6570 ja GeForce GT 430 puolestaan keräävät kehuja erinomaisina HTPC-näytönohjaimina ja jälkimmäistä suositellaan erityisesti hintansa puolesta.

Onko sinulla kokemusta eri näytönohjaimista HTPC-tietokoneissa? Mitä malleja suosittelet ja mitkä on syytä kiertää kaukaa?

Anandtech, Discrete HTPC GPU Shootout

Muropaketin uusimmat