UUSIMMAT

Monster Labon The First -Mini-ITX-tornikotelot tulivat ennakkomyyntiin

11.10.2018 18:09 Muropaketin toimitus

The First -tornikotelon kantava idea on sen passiivinen jäähdytys. Ilman tuulettimia koteloon toteutettu jäähdytysjärjestelmä kykenee käsittelemään 200 watin lämpökuorman. Tuulettimen kanssa TDP-arvo arvo kasvaa 300 wattiin.

Monster Labo käynnisti ennakkomyynnin The First -tornikotelostaan. Alun perin koteloa demottiin jo Computex-messuilla, mutta nyt tuotanto on saatu tilanteeseen, että ennakkomyynti on voitu aloittaa.

The First -kotelossa on sisäänrakennettu kookas alumiinirivasto, johon lämpö johdetaan prosessorilta ja näytönohjaimelta. Lämpöä johdetaan kuuden lämpöputken avulla. Toki passiivijäähdytteisiä koteloita on nähty aiemminkin, mutta tämän kotelon kerrotaan selviävän ilman aktiivijäähdytystä 200 watin lämpökuormasta. Lisäämällä tuulettimen, valmistajan mukaan TDP-arvoa kohoaa 300 wattiin. Kotelon väitetään selviävän Core i7-8700K -prosessorin ja GeForce GTX 1080 -näytönohjaimen jäähdytyksestä ilman aktiivijäähdytystä.

Kotelon ulkomitat ovat 205 x 215 x 430 millimetriä. Täten koteloon saa mahtumaan vain Mini-ITX -emolevyn. Näytönohjaimen pituusrajoitukseksi kerrotaan 270 millimetriä. Lista tuetuista näytönohjaimista ja emolevyistä löytyy valmistajan sivulta.

Passiivijäähdytys on yhteensopiva Intelin LGA115x- ja LGA2011-prosessorikantojen kanssa. AMD:n puolella tuettuna ovat AM3-, AM3+- ja AM4-prosessorikannat. Virtalähteeksi soveltuu ATX-, SFX-L- ja SFX-virtalähteet. Massamuisteja silmällä pitäen kotelosta löytyy kolme kiinnityspaikkaa 2,5 tuuman asemille ja yksi kiinnityspaikka 3,5 tuuman kiintolevylle.

The First –tornikotelon ennakkomyynti on siis käynnistynyt. Ensimmäisen valmistuserän toimitukset alkavat joulukuussa. Ensimmäisessä erässä saatavilla on vain mustan värinen vaihtoehto. Toisessa erässä valinnan voi tehdä mustan ja valkoisen välillä. Kotelon hinnaksi on asetettu 429 euroa.