MSI:ltä on tulossa tyylikäs konsolin näköinen mini-PC – tekniset tiedot päivittyivät

16.12.2021 18:30 | Muropaketin toimitus

Jos kaipaa tietokoneeltaan kompaktia kokoa, MSI vastaa tähän huutoon. Heiltä on tulossa konsolin näköinen minitietokone.

MSI vihjaili tulevasta MAG Trident S -minitietokoneestaan jo CES 2021 -tapahtumassa. Luvassa on ulkonäön puolesta tummaa värimaailmaa ja harjatun harmaata alumiinia. CES 2021 -tapahtuman jälkeen MSI on päivittänyt joitakin laitteen teknisiä ominaisuuksia.

Jäähdytyksestä vastaa Silent Storm -niminen, jäähdytyskammioihin perustuva viilennysteknologia. Sen myötä emolevy ja virtalähde on sijoitettuna omiin kammioihinsa tehokkaan jäähdytyksen takaamiseksi. Viilennystä avittaa tuulettimen lisäksi suuri alumiininen jäähdytysrivasto sekä kolme suurta, kuparista lämpöputkea. Ne johtavat lämpöä suorittimelta kotelon takaosaan ja sieltä ulos.

Ainakin sellainen muutos on tapahtunut CES 2021:n jälkeen, että lopullinen versio ei sisällä AMD Ryzen 7 4700G APU -suoritinta, vaan minitietokoneen sydämenä on Ryzen 7 5700G. Siinä on 8 ydintä ja 16 säiettä, ja suoritin perustuu Zen 3 -arkkitehtuuriin.

Näytönohjaimena toimii yhdysrakenteinen Vega 8, joka tarjoaa kelvon suorituskyvyn pelaamiseen. Tarkkuuttakin ja sulavuuttakin on tarjolla, sillä MAG Trident S tarjoaa 4K-resoluution ja 120 hertsin virkistystaajuuden. Vega 8 tukee vielä myös FSR-teknologiaa, jolla voi houkutella peleihin nopeampaa ruudunpäivitysnopeutta.

Minitietokoneessa on myös kaksi DDR4-muistipaikkaa. Sekä suoritin että muistit on mahdollista vaihtaa mieleisiinsä. Näin voi tehdä myös massamuistien kohdalla. Päivittäjän kannattaa muistaa, että tietokone on erittäin pieni ja kompakti, ja se on optimoitu jäähdyttämään 65 watin APU-suorittimia.

Mainittakoon vielä, että minitietokoneen kanssa voi käyttää MSI App Player -Android-emulaattoria. App Playerilla voi ajaa useita mobiilipelejä kerralla ja käyttää niiden pelaamiseen haluamiaan oheislaitteita, mukaan lukien näppäimistöä, hiirtä ja tai konsolityyppistä ohjainta.