UUSIMMAT

MSI:n MEG Z690 Godlike -emolevyssä on jopa kosketusnäyttö – näyttävintä mitä Alder Lake -suorittimien kaveriksi on tarjolla

17.12.2021 18:38 | Muropaketin toimitus

MSI esitteli lopulta virallisesti MEG Z690 Godlike -emolevynsä. Se on suunnattu tehokäyttäjille, ja se tukee uusia Intelin 12. sukupolven Core-suorittimia.

MSI Meg Z690 Godlike on suuri E-ATX-emolevy. Kokoa sillä 305 x 310 millimetriä ja muodoltaan se on lähes täydellinen neliö. Sille häviää koossa niin Asuksen kuin Gigabyten suurimmat emolevyt.

Intelin Alder Lake -suorittimia tukevalta emolevyltä löytyy yllättäen jopa kosketusnäyttö, jota MSI kutsuu nimellä M-Vision. Se on sama näyttö, joka oli käytössä Applen ensimmäisen sukupolven iPhonessa.

USB-C-liittimellä emolevyssä kiinni oleva kosketusnäyttö on irrotettavissa, jonka jälkeen näyttöä voi käyttää myös tietokonepöydältä käsin. Se tarjoaa hyödyllistä informaatiota emolevyn sielunelämästä sekä asetuksia esimerkiksi ylikellotukseen liittyen.

Emolevyltä löytyy neljä DDR5-muistipaikkaa, jotka tukevat 128 gigatavun muisteja. Muistien kellotaajuudet voivat kasvaa yli 6666 megahertsiin saakka.

Liitäntöinä löytyy kuusi SATA-liitintä ja viisi M.2-liitäntää, joista neljä on PCIe Gen 5.0 x8 ja yksi Gen 3.0 x4 -standardien mukaisia. Korttipaikkoina toimii PCIe Gen 5.0 x16, PCIe Gen 5.0 x8 ja PCIe Gen 4.0 x8. Mukana toimitetaan PCIe 5.0 -laajennuskortti, joka lisää yhden PCIe Gen 5.0 x8 -standardia tukevan M.2-liitännän. Wccftechin mukaan emolevyllä on vielä ”high-end” audio-liitäntä.

Emolevyn virransyöttö suorittimelle on 22-vaiheinen, jonka pitäisi tarjota toimintaan luotettavuutta ja vakautta. Virtansa emolevy saa kahdesta 8-pinnisestä liittimestä.

Ulkonäkö on näyttävä, ja sen kruunaa monipuolinen RGB-valaistus. Alla esittelyvideo.