UUSIMMAT

NVIDIA sopi oikeudessa ja joutui maksumieheksi GeForce GTX 970 -huijauksesta

28.07.2016 22:06 | Petrus Laine

GeForce GTX 970:n todelliset tekniset tiedot

NVIDIAn julkaistua GeForce GTX 970 -näytönohjaimen nousi sen ominaisuuksista hyvin nopeasti kohu maailmalla. Näytönohjaimen tekniset ominaisuudet eivät vastanneet NVIDIAn mainostamia, mikä johti nopeasti useisiin joukkokanteisiin yhtiötä vastaan. Nyt tapaukselle on saatu päätös, kun NVIDIA sopi joukkokanteet oikeudessa, kertoo Top Class Actions -sivusto.

Kun GeForce GTX 970 julkaistiin, mainosti NVIDIA sen sisältävän 64 ROP-yksikköä, 2 Mt L2-tason välimuistia ja 4 Gt GDDR5-muistia 256-bittisen muistiväylän jatkeena. Erinäisten ongelmien, testien ja selvittelyjen jälkeen useat tahot huomasivat, ettei mainostetut tiedot pidäkään paikkaansa. Todellisuudessa GTX 970:ssä oli 56 ROP-yksikköä, 1,75 Mt:n L2-välimuisti ja 3,5 Gt muistia 224-bittisen ja 0,5 Gt muistia 32-bittisen muistiväylän jatkeena. Muistien yhtäaikaisen käytön suhteen oli myös tiukkoja rajoituksia, eikä niitä voinut käyttää normaalisti samanaikaisesti. NVIDIA myönsi väärät tiedot myöhemmin, ja kertoi todelliset tekniset tiedot vedoten kommunikaatiokatkokseen esimerkiksi Reviewer’s guiden suhteen.

Nyt Pohjois-Kalifornian ja San Diegon oikeuslaitoksilta on saatu päätös lukuisiin joukkokanteisiin. NVIDIA kieltää edelleen tehneensä väärin, vaikka on jo aiemmin myöntänyt mainostaneensa näytönohjainta väärin tiedoin. Väärien tietojen kerrottiin johtuvan kommunikaatiokatkoksesta. Tästä huolimatta yhtiö sopi asian joukkokanteiden asianajajien kanssa siten, että jokainen GeForce GTX 970 -näytönohjaimen ostanut on oikeutettu saamaan 30 dollaria takaisin NVIDIAlta, jonka lisäksi NVIDIA maksaa asianajajille yhteensä 1,3 miljoonaa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten korvaukset voi hakea NVIDIAlta, mutta todennäköisesti korvausmahdollisuus koskee vain Yhdysvaltalaisasiakkaita, koska joukkokanteet nostettiin siellä.

Muropaketin uusimmat