Uusimmat

NVIDIAn G-Sync-teknologia saapuu markkinoille

17.12.2013 19:01 Ville Suvanto

NVIDIA esitteli lokakuussa G-Sync-nimisen teknologian, joka vaatii vähintään Kepler-arkkitehtuurillisen näytönohjaimen sekä G-Sync-moduulin ja sitä tukevan näytön. Ensimmäisenä näyttönä markkinoille on saapunut Asuksen VG248QE ja G-Sync-tuettuna se on on saatavilla NVIDIAn valittujen yhteistyökumppanien kautta.

Muutamat yhdysvaltalaiset ja isobritannialaiset jälleenmyyjät kauppaavat Asuksen edellä mainittua monitoria, johon on valmiiksi asennettu G-Sync-moduuli, 499 dollarilla ja pelkkä G-Sync-moduuli irtoaa asennuksineen 299 dollarilla. G-Sync-moduulia ei myydä yksinään ainakaan toistaiseksi. Moduulin asennus vaatii näytön pientä modifiointia ja tiettyjen komponenttien vaihtamista. Asuksen ohella G-Sync-teknologiaa tukevia näyttöjä on luvassa ainakin BenQ:lta, Philipsiltä ja ViewSonicilta.

Asus VG248QE on 24-tuumainen ja 1920×1080-resoluutioinen näyttö, jonka TN-paneeli kykenee maksimissaan 144 hertsin virkistystaajuuteen. Näyttö on varustettu HDMI-, DisplayPort- ja DVI-liittimillä ja tukee NVIDIAn 3D Vision -teknologiaa.

G-Sync-moduuli korvaa näytön skaalaimen ja virkistystaajuuden hallinta siirtyy näytöltä grafiikkapiirille. Tällöin näytönohjain kertoo näytölle, milloin sen tulee päivittää kuvaa. Ratkaisu mahdollistaa viiveettömän ruudunpäivityksen myös niissä tapauksissa, kun yhden ruudun renderöinti kestää näytön nimellistä virkistystaajuutta pidempään.

DigitalStorm, NVIDIA G-SYNC KIT INSTALL SERVICE