NVIDIAn seuraava näytönohjainsukupolvi julkaistaankin vasta loppukesästä?

02.03.2018 11:07 | Muropaketin toimitus

Tuorein käänne NVIDIAn seuraavan näytönohjainsukupolven suhteen on julkaisun viivästyminen kesään saakka. Samassa yhteydessä ennustetaan, että työpöytäkäytössä Pascal-arkkitehtuurin korvaa aiemmin huhuttu Turing-arkkitehtuuri.

Tom’s Hardware kertoo saaneensa usealta lähteeltään tiedon, että NVIDIAn seuraavan sukupolven näytönohjaimia ei esiteltäisi vielä maaliskuussa. Käytännössä siis julkaisua ei nähtäisi GPU Technology Conference -tapahtumassa, ja samojen lähteiden mukaan myös Game Developers Conference on poissuljettu julkaisutapahtuma.

Samalla kerrotaan Ampere-arkkitehtuurin suunnattavat teolliseen käyttöön, ei kuluttajille. Äskettäin pinnalle noussut Turing-arkkitehtuuri tulisi sittenkin olemaan Pascal-arkkitehtuurin korvaaja työpöytäkäytössä. Samaisten lähteiden mukaan uuden sukupolven näytönohjainten tuotanto pääsisi käynnistymään vasta kesäkuussa. Täten aikaikkunaan sopiva julkaisutilaisuus olisi Gamescom 2018 -messut elokuun lopppupuolella.

Tuoreimpaan ennusteeseen on kuitenkin syytä suhtautua varauksella, koska kaikki aiemmat viitteet ovat povanneet esittelyn tapahtuvan juuri GPU Technology Conference -tapahtumassa.