UUSIMMAT

Palit julkisti GameRock-sarjan GeForce RTX 3000 -näytönohjaimet

26.09.2020 09:03 | Muropaketin toimitus

GameRock-sarjan näytönohjaimet erottuvat joukosta koteloinnissaan olevalla runsaalla RGB-led-valaistuksen määrällä, mutta myös sillä, että niiden TDP-arvot ovat selvästi referenssiarvojen yläpuolella.

Palit julkisti ensimmäiset GeForce RTX 30 -sarjan näytönohjaimet pian Nvidian julkistuksen jälkeen. Tuolloin päivänvaloon pääsivät GamingPro-sarjan mallit. Nyt on seuraavan sarjan julkaisuvuoro, kun valmistaja vyörytti esille kuusi GameRock-sarjan mallia.

Uudet näytönohjaimet ovat edeltäjiensä tapaan varustettu kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla, mutta RGB-led-valaistuksen määrää on kasvatettu GamingPro-sarjaan verrattuna melkoisesti.

TDP-arvojen suhteen on otettu vapauksia hieman enemmän, sillä perusmalleissa TDP-arvot ovat 20-30 wattia korkeammat kuin referenssimalleissa. OC-malleissa erot kasvavat vielä suuremmiksi. GeForce RTX 3090 GameRock OC -mallin TDP-arvo on 420 wattia, kun referenssi on 350 wattia. GeForce RTX 3080 GameRock OC -mallissa TDP-arvo on 370 wattia, kun referenssimallissa se on 320 wattia. 3070 GameRock OC -mallin TDP-arvo kipuaa 270 wattiin referenssin 220 watin sijaan.

Tuotetiedoissa kerrotaan ainoastaan grafiikkapiirin peruskellotaajuus. Tässä kohtaa boost-kellotaajuudet perusversioiden ja ylikellotettujen versioiden osalta jäävät siis arvoitukseksi.

GeForce RTX 3070 GameRock- ja GameRock OC -näytönohjaimissa lisävirta järjestyy kahdella 8-pinnisellä lisävirtaliitännällä. Tehokkaammissa malleissa on peräti kolme 8-pinnistä lisävirtaliitäntää.

GamingPro-näytönohjainten tapaan kaikki GameRock-sarjan näytönohjaimet ovat ulkomitoiltaan identtisen kokoisia. Ulkomitat ovat mallista riippumatta 304 x 136 x 60 mm.

Näytönohjainten hinnoittelusta tai saatavuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Odotettavissa kuitenkin on, että GameRock-sarjan malleissa hinnat nousevat GamingPro-sarjan korttien yläpuolelle.

Muropaketin uusimmat