UUSIMMAT

Qualcomm ja Microsoft kehittävät yhteisiä järjestelmäpiirejä – tähtäimessä seuraavan sukupolven AR-lasit ja metaverse

08.01.2022 18:05 | Muropaketin toimitus

Metaversumi on nykypäivän hittisana. Intel ja Qualcomm aikovatkin panostaa metaversumeihin lisätyn todellisuuden avulla.

Qualcomm ja Microsoft kehittävät yhdessä järjestelmäpiirejä seuraavan sukupolven AR-laseille. Microsoftilla ja Qualcommilla on jo vahva kumppanuus Windows on Arm -käyttöjärjestelmän kautta, sillä Qualcomm on hiljalleen tulossa PC-markkinoille. Microsoft niin ikään käyttää Snapdragon-piiriä Surface Pro X:ssä, ja HoloLens 2 puolestaan hyrrää Qualcomm Snapdragon 850:llä.

Yhtiöt ilmoittivat CES 2022 -tapahtumassa yhteistyöstä, jonka pohjalta yritykset kehittävät räätälöityjä lisättyyn todellisuuteen erikoistuneita järjestelmäpiirejä, joita tullaan käyttämään tulevaisuuden keveissä ja energiatehokkaissa AR-laseissa. Tavoitteena on nopeuttaa lisätyn todellisuuden käyttöönottoa niin kuluttaja- kuin yrityssektorillakin.

Lasien ekosysteemi tulee olemaan Microsoftin käsialaa. Alustassa tulee näkymään tiettävästi Qualcomminkin kädenjälki, sillä osa suunnitelmaa on molempien, sekä Microsoft Mesh että Snapdragon Spaces XR Developer Platform -AR-ohjelmistoalustojen hyödyntäminen.

– Tavoitteemme on innostaa ja rohkaista muitakin työskentelemään yhdessä metaversumien tulevaisuuden kehittämiseksi, Microsoftin Mixed Realityn varatoimitusjohtaja Rubén Caballero sanoi.

Caballeron mukaan metaversumit tulevat yhdistämään fyysisen ja digitaalisen maailman. Yhtiöt eivät ole antaneet aikataulua sille, milloin kumppanuuden hyödyt alkavat näkyä käytännössä.

LUE MYÖS: Qualcomm aikoo murtautua PC-markkinoille – pelisuorituskykyäkin tarjoavia Arm-suorittimia tulossa Windows-tietokoneisiin – Muropaketti.com