Uusimmat

Razerin langattomat Nari Ultimate -pelikuulokkeet tarjoavat käyttäjälle myös värinäpalautetta

02.10.2018 17:21 Muropaketin toimitus

Razerin uusimpien pelikuulokkeiden Ultimate-version erikoisuus on haptinen värähtely, jota käytetään yhdessä äänien kanssa tuomaan lisää immersiota. Kuulokkeissa oleva teknologia poimii äänisignaalista tiettyjä seikkoja, joita sitten korostetaan myös haptisen värinän avulla.

Saksalaisen Lofeltin kuulokkeisiin tuottamaan haptista teknologiaa kutsutaan Razerin tuotteissa Razer Hypersenseksi. Teknologian mainitaan parantavan esimerkiksi sijaintiin perustuvien äänien tarkkuutta. Värinän hyödynnys ei rajoitu pelkästään peliääniin, vaan sitä saadaan periaatteessa mistä vaan äänisignaalista.

Kaikista Nari-sarjan kuulokkeista löytyy lisäksi THX Spatial Audio -tilaäänentoisto, jonka sekin pitäisi parantaa äänien sijaintiin liittyvää immersiota. Värinäpalaute nähdään ainoastaan Nari Ultimate -kuulokkeissa.

Nari Ultimate -kuulokkeet sisältävät 50 millimetrin kuuloke-elementit, joiden taajuusvaste on 20 – 20 000 hertsiä, impedanssi on 32 ohmia ja herkkyys 107 desibeliä. Yksisuuntaisen mikrofonin taajuusvaste on 100 – 6500 hertsiä ja herkkyys -42 desibeliä.

Kuulokkeet on suunniteltu langattomaan käyttöön 2,4 gigahertsin signaalilla. Konsoliin tai tietokoneeseen yhdistäminen tapahtuu USB-vastaanottimen avulla. Langattomuuden lisäksi käytettävissä on 3,5 millimetrin äänikaapeli. Nari Ultimate -kuulokkeille luvataan RGB-valaistusta käytettäessä 14 tunnin akkukesto ja 24 tuntia ilman valoja.

Muita Nari-sarjan kuulokkeita ovat Razer Nari, jotka sisältävät muutoin samat ominaisuudet Nari Ultimaten kanssa, mutta haptinen palaute puuttuu. Lisäksi sarjaan kuuluvat Nari Essential -kuulokkeet, jotka sisältävät saman mikrofonin, mutta pienemmät 40 millimetrin kuuloke-elementit, eikä mallista löydy RGB-valaistusta. Akku on lisäksi hieman muita malleja pienempi, sillä kestoksi luvataan 16 tuntia ilman RGB-valoja. Mallien suositushinnat ovat 199, 149 ja 99 euroa.