Uusimmat

Samsung lisäsi tuen RAPID-teknologialle 840 Pro -sarjan SSD-asemille

10.12.2013 19:31 Petrus Laine

Samsung on julkaissut päivityksen SSD-asemiensa tueksi suunnitteltuun Magician-ohjelmaan. Uuden Magician 4.3 -version myötä myös Samsung 840 Pro -sarjan SSD-asemat saavat tuen RAPID-tilalle (Real-time Accelerated Processing of I/O Data), joka oli aiemmin 840 EVO -sarjan SSD-asemien yksinoikeus.

RAPID-tila näyttää nostavan kiintolevyn nopeuden parhaimmillaan lähes kaksinkertaiseksi tavalliseen SSD-aseman nopeuteen verrattuna. Pinnan alla kyse on kuitenkin tietokoneen keskusmuistin käytöstä SSD-aseman välimuistina.

Magician-ohjelma asentaa RAPID-tilaa varten ajurin, joka seuraa kaikkia lukuja ja kirjoituksia SSD-asemalle. Ajuri varastoi välimuistina toimivaan keskusmuistiin useiten käytettäviä tiedostoja tai tarvittaessa vain osia tiedostoista. Järjestelmä osaa myös hylätä automaattisesti ennalta määrätyt parametrit täyttävät tiedostot, kuten suuret mediatiedostot.

Samsungin RAPID-tila käyttää maksimissaan yhden gigatavun keskusmuistista SSD-aseman välimuistina. Tietokoneissa, joissa muistia on alle neljä gigatavua tilan varaus on rajoitettu 25 prosenttiin kaikesta muistista.

Guru3D, Samsung enables RAPID mode to its existing 840 Pro SSDs

Muropaketin uusimmat