Seagatelta kuluttajakäyttöön suunnattuja 14 teratavun kovalevyjä

12.09.2018 19:49 Muropaketin toimitus

Seagaten esittelemät uudet 14 teratavun kovalevyt kuuluvat BarraCuda Pro, Sky Hawk, IronWolf Pro ja IronWolf -tuotesarjoihin. Näistä työpöytäkäyttöön on suunniteltu BarraCuda Pro, kun muut ovat suunniteltu enemmän NAS-palvelimia varten.

Yhteistä kaikille nyt julkaistuille kovalevyille on 7200 RPM:n kierrosnopeus, 256 megatavun välimuisti ja täyttö helium-kaasulla. Tiedonsiirtonopeus on IronWolfissa 210 megatavua sekunnissa, muissa kolmessa kiintolevyssä se on 250 megatavua sekunnissa. Vuosittaiset kirjoitusrajat ovat BarraCuda Pro ja IronWolf Pro -sarjoissa 300 teratavua, IronWolf-sarjan asemalle luku on 180 teratavua ja erityisesti valvontakamerajärjestelmiin suunnatulla SkyHawk-sarjan asemalla peräti 550 teratavua.

NAS-palvelimiin tarkoitetuista asemista IronWolf Pro sisältää tuen asemien hot plug -vaihtamiselle. BarraCuda Pro- ja IronWolf Pro -malleille on takuuta luvassa viisi vuotta, IronWolf ja Sky Hawk saavat tyytyä kolmeen vuoteen. Työasemakäyttöön suunnitellun Barracudan suositushinta on 580 dollaria, joka ennakoi myös euroalueelle vajaa kuudensadan euron hintaa. Sky Hawk- ja IronWolf-mallit ovat hieman tätä edullisempia, ja IronWolf Pro vastaavasti hieman kalliimpi.