Uusimmat

Seikkailijat kiittävät – Starlinkin satelliittinetin saa kohta pirssin katolle

30.10.2022 09:20 Muropaketin toimitus

Suomessa on varsin laaja mobiiliverkon Internet-kattavuus, mutta seikkailijoiden tai lisävarmistusta netin toimivuudelle haluavat voivat hankkia kohta satelliittiverkon autoonsa. Ainakin syrjäseuduilla retkeilevät tai mökkeilevät saattaisivat haluta varustaa autonsa Starlinkillä.

Uusi vastaanotin on lautasmaisen ulkonäön sijaan lättänä neliö, jonka voi kiinnittää huomaamattomasti ajoneuvon katolle. Sen hinta on varsin korkea, sillä liikkuvaan käyttöön tarkoitettu Flat High Performance Dish maksaa 2500 dollaria – euroiksi muunnettuna osapuilleen saman.

Vastaanotinta ei tarvitse välttämättä sijoittaa vain autoon, vaan sen voi asentaa mihin tahansa liikkuvaan ajoneuvoon, sillä tuote on luvatusti säänkestävä.

Starlink for RV -palvelun kuukausimaksu on 135 dollaria. Sen haittapuolena on, että se saattaa joskus hidastella, sillä muut Starlink-palvelut ovat sen edellä kaistan varauksen prioriteettilistalla.

SpaceX ilmoitti, että Starlink on saatavilla ajoneuvoihin alkaen joulukuusta 2022. Starlinkin palvelukartan mukaan satelliittiverkkopalvelut ovat saatavilla Suomessa vuoden 2023 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.