Uusimmat

Steam on vihdoin saapumassa myös chromebookeille

23.02.2022 07:42 Muropaketin toimitus

Steam-alustaa on odotettu Chrome OS -käyttöjärjestelmää hyödyntäville chromebookeille jo pitkään. Nyt odotus lienee vihdoin päättymässä.

G0oglen edustaja lupasi Steamin saapuvan Chrome OS:lle jo yli kaksi vuotta sitten. Nyt Steam-alustan ilmestyminen Chromebookeille näyttää olevan lähempänä kuin koskaan, sillä sisäpiiristä kantautuvan tiedon mukaan Steamin Chromebook-julkaisuajankohdalle on jo määritetty tietty lähitulevaisuuteen sijoittuva ajankohta. Vielä ei tosin tiedetä, mikä se on.

Steam tulee 9to5Googlen mukaan toimimaan todennäköisesti ainakin aluksi vain korkeamman suorituskyvyn Chromebookeilla, ja se vaatii vähintään Intelin 11. sukupolven Core i5- tai Core i7 -suorittimen. Tuki lienee luvassa ainakin muutamille Acerin ja Asuksen korkeamman hintaluokan Chromebookeista. Myös Nvidia näyttää olevan mukana Steamin tuomisessa Chromebookeille.

Chromebookeja ollaan muutenkin markkinoimassa enenevissä määrin pelaajille. Markkinoille on huhujen mukaan tulossa myös RGB-näppäimistöillä varustettuja chromebookeja.