Uusimmat

Tältä näyttää AMD:n vuosi 2012

15.06.2011 13:55 Ville Suvanto

AMD on Llano-APU-piirien julkaisun yhteydessä paljastanut suunnitelmiaan ensi vuodelle. Mielenkiintoisin tieto lienee AMD:n suunnitelma julkaista markkinoilla ensimmäiset 28 nanometrin prosessilla valmistettavat APU-piirit, joiden valmistuksesta vastaa GlobalFoundries. Kyseiset piirit tunnetaan koodinimillä Krisha ja Wichita, ja ne ovat seuraajia nykyisille C- ja E-tuoteperheiden APU-piireille, jotka on kohdistettu netbook-minikannettaviin sekä pienikokoisiin työpöytäkoneisiin. Ensi vuonna julkaistavissa piireissä on käytössä 1-4 parannettua Bobcat-prosessoriydintä sekä DirectX 11 -rajapintaa tukeva grafiikkaohjain.

Kuluttajamarkkinoille AMD julkaisee Trinity-koodinimellisen APU-piirin, joka valmistetaan 32 nanometrin prosessilla. Trinityssä on käytössä 2-4 seuraavan sukupolven Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä sekä DirectX 11 -rajapintaa tukeva grafiikkaohjain. Trinity on seuraaja nykyisille A-tuoteperheen APU-piireille.

AMD paljasti myös kolme alustaa, joista Corona on suunnattu tehokäyttäjille ja sisältää Komodo-koodinimellisen prosessorin sekä seuraavan sukupolven erillisnäytönohjaimen. Komodo tukee DDR3-muisteja ja sen ominaisuudeksi on mainittu FMx-infrastruktuuri, joka viittaa uuteen prosessorikantaan. Virgo-alusta sisältää aiemmin mainitun Trinity-APU-piirin ja Decca-alusta Krishna-APU-piirin.