Uusimmat

Intel julkaisi 7. sukupolven Core-mobiiliprosessorit (Kaby Lake)

30.08.2016 16:05 Petrus Laine

Intel 7th gen Core -prosessorit (Kaby Lake)

Intel on esitellyt tänään ensimmäiset Kaby Lake -arkkitehtuuriin perustuvat 7. sukupolven Core-prosessorinsa. Ensin julkaisuvuorossa ovat arkkitehtuuriin perustuvat mobiilikäyttöön suunnatut prosessorit. Kaby Lake on Intelin perinteisen Tick-Tock-julkaisusyklin ensimmäistä kertaa virallisesti rikkonut arkkitehtuuri.

Intel valmistaa Kaby Lake -prosessorit edeltäjiensä tavoin 14 nanometrin FinFET-valmistusprosessilla, mutta yhtiön mukaan prosessiin tehdyt parannukset tuovat mukanaan 12 % parempaa suorituskykyä aiempaan nähden. Myös arkkitehtuuriparannukset ovat tuoneet lisää suorituskykyä, sillä Intelin diojen mukaan WebXPRT 2015 -testissä samalla TDP-arvolla varustettu Core i7-7500U on 19 % suorituskykyisempi kuin i7-6500U. Oman osansa parantuneesta suorituskyvystä tuo paranneltu Speed Shift -teknologia, joka säätää prosessorin kellotaajuutta huomattavasti edeltäviä sukupolvia nopeammin.

Intel 7th gen Core -prosessorit (Kaby Lake)

Kaby Lake -arkkitehtuurin uudistuksiin kuuluvat muun muassa täysin uusi mediayksikkö. Mediayksiköstä löytyy Gen9-grafiikkaohjain, uusia videoiden purku- ja pakkausyksikkö, sekä uusi videoprosessointiyksikkö. Päivitetyn mediayksikön myötä uudet Kaby Lake -prosessorit kykenevät nyt purkamaan ja pakkaamaan 4K UHD -resoluution 10-bittisiä HEVC-videoita sekä VP9-videoita. Videoprosessointiyksikön uusiin ominaisuuksiin kuuluu puolestaan tuki Rec.2020-väriavaruudelle ja HDR-materiaaliin sovittaminen SDR-näytöille.

Ensimmäinen julkaisuerä pitää sisällään kuusi prosessoria: Core i3-7100U, Core i5-7200U, Core i7-7500U, Core m3-7Y30, Core i5-7Y54 ja Core i7-7Y75. Intel on tehnyt samalla mielenkiintoisen ratkaisun ja siirtänyt aiemmin m5- ja m7-sarjoihin kuuluneet prosessorit osaksi i5- ja i7-sarjoja. Voit lukea nyt julkaistujen prosessoreiden oleellisimmat tiedot alla olevasta taulukosta. Inteliltä on lisäksi luvassa ensi vuoden tammikuussa uusia Iris-grafiikkaohjaimilla varustettuja Kaby Lake -mobiiliprosessoreita.

Intel 7th gen Core -prosessorit (Kaby Lake)