UUSIMMAT

Vaikuttava 43-tuumainen Asus ROG Strix XG43UQ kauppoihin toukokuussa – varustukseen kuuluu HDMI 2.1 -liitäntä

23.04.2021 13:37 | Muropaketin toimitus

Asus julkaisi jo viime vuoden syksyllä suunnitelman tuoda myyntiin HDMI 2.1 -liitäntäisiä näyttöjä. Nyt yksi näistä, Asus ROG Strix XG43UQ, on löytämässä tietään kauppoihin.

XG43UQ:n HDMI 2.1 on moderni liitäntä, joka tukee konsoleilla 4K-resoluutioa 120 hertsin virkistystaajuudella. PC-koneilla 43-tuumainen, heijastamaton VA-paneeli on vielä vaikuttavampi, sillä se voi saavuttaa DisplayPort 1.4 -liitännän kautta ja DSC (Display Stream Compression) -teknologian avulla 144 hertsin virkistystaajuuden 4K-resoluutiolla.

XG43UQ:ssa on nopea yhden millisekunnin MPRT (Moving Picture Response Time) -latenssi ja kolme HDR-tilaa. Näyttö on DisplayHDR 1000 -sertifioitu ja sen väritoisto kattaa 90 prosenttia DCI-P3-väriavaruudesta.

Näyttö on varustettu ASUS ELMB Sync -tekniikalla sekä AMD FreeSync ja Nvidia G-Sync -tekniikoilla. ASUS ELMB Sync pystyy yhdistelemään ruudun sulavuutta parantavia tekniikoita, jonka pitäisi vähentää haamukuvia ja ruudun repeilyä.

Äänentoistokaan ei vaikuta olevan sieltä huonoimmasta päästä, sillä näytössä on 10 watin stereokaiuttimet, jotka on varustettu ASUS SonicMaster teknologialla ja kaukosäätimellä. Liitäntöinä näytössä on ainakin USB 3.0, HDMI 2.1 ja 2.0, DisplayPort 1.4 sekä audio-sisääntulo ja kuulokeliitäntä.

Näytön on tarkoitus tulla markkinoille toukokuussa. Se on jo listattuna suomalaisissa kaupoissa noin 1600 euron hintaan. Jälleenmyyjien varastoissa näyttöjä ei kuitenkaan vielä vaikuta olevan.