UUSIMMAT

Winamp sai ostajan viime metreillä?

21.12.2013 20:05 | Ville Suvanto

winampMarraskuun lopulla uutisoimme Winamp-mediasoittimen olevan tiensä päässä ja sivuilla ilmoitettiin, ettei Winamp.com ja siihen liittyvät webbipalvelut ole saatavilla 20. joulukuuta jälkeen. Sama ilmoitus on edelleen sivuilla ja palvelut ovat toiminnassa, mutta uusimmat huhut puhuvat sen puolesta, että Winampin omistaja AOL olisi onnistunut myymään Winampin.

TechCrunch-sivuston uutisoinnin perusteella kauppa olisi sinetöintiä vaille valmis, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, minkä yrityksen kanssa AOL on hieronut kauppaa. Marraskuun puolella liikkui huhuja, joiden mukaan Microsoft olisi kiinnostunut hankkimaan Winampin sekä Shoutcastin.

Ensimmäinen Winamp-versio julkaistiin vuonna 1997 ja sen kehityksestä oli vastuussa Justin Frankel ja Dmitry Boldyrev. Winampin kehityksen takana ollut Nullsoft myytiin AOL:lle vuonna 1999 80 miljoonalla dollarilla. Suositun 2.x-version jälkeen Winampista julkaistiin 2002 kolmosversio, joka ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut kuluttajien suosiota puolelleen. Seuraavana vuonna julkaistu Winamp 5 yhdisti 2- ja 3-versioiden hyvät puolet yhteen.

TechCrunch, AOL Finalizing Talks To Sell Winamp And Shoutcast, No Shutdown Expected On Dec. 20