Uusimmat

Analogisilla näppäinkytkimillä varustetun Wooting one -näppäimistön joukkorahoituskampanja alkoi

25.05.2016 18:04 Juha Kokkonen

wooting-one-250516

Uutisoimme helmikuun lopussa Wooting-nimisestä alankomaalaisesta startupista, joka kertoi aikeistaan tuoda markkinoille analogisella painalluksen tunnistuksella varustetun mekaanisen näppäimistön. Tuolloin näppäimistö oli vielä prototyyppivaiheessa, mutta nyt se on siirtynyt joukkorahoitusvaiheeseen Kickstarter-palvelussa. Wootingin mukaan suunnittelu ja kehitystyö on jo tehtynä ja näppäimistön valmistaja sekä tuotantolinja ovat valmiina odottamassa. Joukkorahoituksen tarkoituksena on saada näppäimistön firmware ja hallintaohjelmisto viimeisteltyä ja saada sen tuotanto alkamaan. Kampanjan 30 000 euron keräystavoite on jo rikottu.

Kuten jo aiemmassa uutisessa kerroimme, Wooting one on tenkeyless-kokoinen pelkistetty mekaaninen näppäimistö, jossa on vaihdettava alumiininen päällilevy sekä näppäinkohtainen muokattava RGB-valaistus. Ominaisuuksiin kuuluu myös NKRO-tuki, multimedianäppäimet sekä irrotettava micro-USB-kaapeli. Näppäimistö voi toimia analogisessa tai digitaalisessa tilassa, jonka käyttäjä voi valita yksinkertaisesti erillistä tilanäppäintä painamalla.

wooting-one-2-250516

Wooting Onessa käytetään Flaretech-näppäinkytkimiä, jotka ovat irrotettavissa näppäimistön rungosta. Kytkimet ovat siis vaihdettavissa näppäinhattujen tapaan ilman erityistä teknistä asiantuntemusta. Tämä on mahdollista näppäimistön piirilevylle sijoitettujen sensorin ja RGB-ledin ansiosta. Näppäinhattujen kiinnittämiseen käytetään ristin muotoista MX-kiinnityspistettä, joten myös näppäinhatut ovat helposti vaihdettavissa toisiin.

wooting-one-3-250516

Flaretech-kytkin on tarkalleen ottaen optinen mekaaninen kytkin, joka hyödyntää sensoria ja valoa näppäinpainalluksen tunnistamiseen. Kytkin pystyy tunnistamaan kuinka syvälle ja nopeasti sitä painetaan. Käyttäjä voi määrittää itse esimerkiksi kytkeytymispisteen haluamalleen etäisyydelle (2-4 mm) ja esimerkiksi autopeleissä kaasua ja kääntymistä voi hallita portaattomasti peliohjaimien analogitattien tapaan. Kytkimen eliniäksi luvataan 100 miljoonaa painallusta. Saataville tulee aluksi kaksi kytkintyyppiä – punainen ja sininen – joista punainen on lineaarinen 55 cN painallusvoimalla ja sininen on tuntopisteellinen klikkaava 55 cN painallusvoimalla.

Tällä hetkellä kaikki edullisimmat 100 ja 129 euron hintaiset joukkorahoituspaketit ovat jo menneet, joten edullisin vaihtoehto Wooting Onen saamiseksi kustantaa 139 euroa. Sillä saa peruspaketin, joka sisältää näppäimistön halutuilla kytkimillä, kaapelin, näppäinhattujen irrotustyökalun, neljä eriväristä ”testikytkintä”, kaksi vaihtokytkintä sekä ylimääräisiä ruuveja. 199 eurolla saa Premium-paketin, joka sisältää  edellä mainittujen lisäksi kaksi sarjaa erivärisiäkytkimiä, ylimääräisen päällilevyn, T-paidan sekä nopeimman toimitusajan. Näppäimistöstä on tarjolla myös Nordic-layout.

Wooting one -näppäimistöjen toimitusten odotetaan alkavan kuluvan vuoden marraskuussa. Kuten lähihistoria on osoittautunut, kannattaa kuitenkin varautua siihen, että joukkorahoituskampanjoissa kaikki ei aina mene kuten on suunniteltu.