Uusimmat

Maistuisiko alustojenväliset Xboxilla ja Pleikkarilla?

15.03.2016 11:22 Juho Anttila

Eri laitteistoalustoja on tyypillisesti vartioitu melkoisen mustasukkaisesti. Vaikka samasta pelistä löytyisi versio PC:lle ja merkittäville konsoleille, on eri laitteilla pelaavat suljettu tiukasti omaan karsinaansa. Jos itsellä löytyy vaikka Xbox ja kaverilta PlayStation, ei samaan peliin ole asiaa.

Viime aikoina tätä kuviota on lähdetty purkamaan johdonmukaisesti. PlayStation Vita on toiminut jo pitkään PlayStation 4:n aisaparina ja viime viikkoina Microsoft on herättänyt paljon keskustelua puskemalla Xbox Onen ja PC:n yhteispeliä suurimpiin uusiin nimikkeisiinsä. Sony mahdollistaa myös PlayStation 4 -pelien striimaamisen PC:lle.

Tähän mennessä mainitut kuviot ovat kuitenkin keskittyneet pääasiassa saman valmistajan laitteiden väliseen yhteispeliin. Nyt Microsoft-leiristä väläytetään kuitenkin mahdollisuutta pelata samoja pelejä samoilla palvelimilla myös esimerkiksi Xbox One – ja PlayStation 4 -konsolien välillä.

Xbox-mies Chris Carla kertoo, että Microsoft mahdollistaa omassa arkkitehtuurissaan myös eri peliverkkojen välisen yhteistyön. Carlan mukaan tämä tarkoittaa sitä, että Xbox One – ja Windows 10 -pelaajat voivat pelata yhdessä myös muissa moninpeliverkossa operoivien pelaajien kanssa. Carla mainitsi erityisesti myös muut konsoliverkot.

Luonnollisesti ominaisuuden hyödyntäminen edellyttää sitä, että kehittäjät tukevat sitä peleissään. Lisäksi alustojenväliset esimerkiksi Sonyn peliverkon kanssa vaativat toimenpiteitä myös Sonyltä. Ovea on nyt kuitenkin raotettu jo todella mielenkiintoiseen suuntaan.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.xbox.com

Lisää aiheesta

Pian voit pelata PS4-pelejä PC:llä

Pelintekijä pelkää – Windowsista suljettu alusta?

Xbox-pomo joutui keskelle Quantum Break -Twitter-myrskyä

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat