Uusimmat

Eye of Judgment: Legends (PSP)

11.04.2010 19:40 Petteri Kaakinen

PS3:lle vuonna 2007 julkaistu Eye of Judgment oli varsin hintava tapaus pelikoneella pelattavaksi keräilykorttipeliksi. Sen pelaamiseksi ei tarvittu vain kallista pelikonsolia ja itse peliä, vaan myös kameran. Rahaakin upposi tuhottomasti uusien korttien hankkimiseen. Peli ei menestynyt järin hyvin, mutta Sony on siitä huolimatta tuonut pelille jatkoa kannettavassa muodossa ilman kameroita tai fyysisiä kortteja.

Lätki virtuaalikortit pöytään

Legendsin säännöt ovat samat kuin PS3:n versiossa. Korttitaistelut käydään 3×3-ruutuisella pelilaudalla, jonka jokaisella ruudulla on jokin elementti. Pelin tavoitteena ja voiton edellytyksenä on vallata viisi ruutua omilla hirviöillään.  Käytössä on erilaisia hahmo- ja taikakortteja, joiden käyttö kuluttaa tietyn määrän manapisteitä. Pisteitä jaetaan jokaisen vuoron aluksi ja ne voi halutessaan jättää käyttämättäkin. Kaikilla pelin hahmoilla on manakustannuksen lisäksi monenlaisia eri ominaisuuksia, kuten hyökkäyssuunnat, voimakkuus ja tietty elementti, joka kannattaa ottaa huomioon asetellessaan kortteja alustan eri ruutuihin. Pelimekaniikka on varsin yksinkertainen, mutta korttien lätkimisessä on kuitenkin mukavasti syvyyttä.

Strategisia taitojaan pääsee testaamaan sekä tekoälyä että ihmispelaajaa vastaan. Mukana on yksinpelikampanja, jossa käydään läpi turhanpäiväistä tarinaa ja taistellaan sen varrella vastaan tulevia vihollisia vastaan. Tarina itsessään ei tarjoa juuri mitään kiinnostavaa eikä yksinpeli onnistu oikein herättämään sellaista keräilyintoa, että peliä jaksaisi enää yksin tietyn pisteen jälkeen. Kaikki tekoälyhahmot sortuvat toistamaan samanlaisia taktiikoita, joten pelaajan tehtäväksi jää lähinnä miettiä onko sen hetkinen pakka sopiva kyseisen tietokonevastuksen voittamiseen. Yksinpelin aikana voi kuitenkin opetella pelin säännöt kunnolla ja rakentaa samalla omaan pelityyliinsä sopivan korttipakan.

Korttivalikoima on sama kuin PS3-versiossa, mutta tällä kertaa pelaajan ei tarvitse kuluttaa penniäkään omaa rahaa kortteihin pelin ostamisen lisäksi. Korttipakkaa päivitetään taisteluista tienatulla rahalla. Samaa pakkaa voi käyttää sekä yksin- että moninpelissä. Moninpeli toimii hyvin sekä netin yli että PSP:den välillä ja se toimii hyvin, vaikka onkin melko paljasluinen paketti.

PSP:n Eye of Judgment onnistuu siinä, missä alkuperäinen epäonnistui. Siitä puuttuu PS3-version graafinen loisto, mutta pelaamiseen ja kunnon pakan kasaamiseen ei tarvitse satsata satoja euroja. Perinteisten keräilykorttipelien tavoin se kulkee helposti mukana ja on pelattavissa missä vain. Yksinpelin ikä on rajallinen, mutta ihmisvastustajia vastaan taisteleminen tuo pelaamiseen lisäpuhtia.

Legends on hieman yllätyksetön paketti, sillä se ei tarjoa kehnon tarinansa lisäksi oikeastaan mitään uutta Eye of Judgment -veteraaneille. Korttipelien faneille se saattaa silti tarjota mukavaa ajanvietettä, etenkin moninpelinä.

 

Tekijä: SCEE
Julkaisija: SCEE
Testattu: PSP
Saatavilla: PSP
Pelaajia: 1-2 (internetissä & AdHoc-lähiverkossa)
Pelin kotisivu: Eye of Judgment: Legends
Petteri Kaakinen

 

Lue myös

Army of Two: The 40th Day (PS3, Xbox 360)

Bioshock 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight (PC)

Dragon Age Origins: Awakening (PC, PS3, Xbox 360)

LittleBigPlanet (PSP)

LocoRoco: Midnight Carnival (PSP)

Metro 2033 (PC, Xbox 360)

Need for Speed: Shift (PSP)