Uusimmat

Limbosta oli tulla PSN-yksinoikeuspeli

17.07.2012 13:20 Juho Anttila

Limbo oli yksi vuoden 2010 tunnelmallisimmista latauspeleistä. Mustavalkoinen painajainen julkaistiin alun perin Xbox Live Arcade -palvelussa ja käännettiin vasta myöhemmin muille alustoille. Mutta tiesittekö, että pelistä piti ensin tulla PSN-yksinoikeusjulkaisu?

Yllättävä paljastus kuultiin Sonyn tuottajana toimivalta Pete Smithiltä. Smith kertoi Sonyn käyneen tiiviitä neuvotteluita Limbon julkaisseen Playdeadin kanssa yksinoikeudesta. Neuvottelut katkesivat kuitenkin, kun Sony olisi tahtonut itselleen koko Limbon IP:n. Tämä ei Playdeadille käynyt, joten yritys myi julkaisuoikeudet Microsoftille.

Smith antoi kommenttinsa osana laajempaa puhetta, joka käsitteli pelien markkinoimista julkaisijoille. Smithin mukaan kysymys IP:stä ei ole lainkaan yksiselitteinen. Pitämällä oikeudet itsellään saattaa saavuttaa enemmän vapautta, mutta toisaalta täydet oikeudet luovuttamalla julkaisusopimuskin irtoaa helpommin. Moni on kurkottanut liian korkealle niin, että käteen on jäänyt pelkkä luu.

Näin ei kuitenkaan käynyt Limbon kehittäjille. Peli on myynyt pelkästään Xbox 360 -konsolilla yli miljoonan eikä muidenkaan alustojen myynneissä ole ollut valittamista. Yksinoikeusjakson päättymisen jälkeen peli nousi muun muassa PSN-verkon myydyimmäksi kolmannen osapuolen toteuttamaksi peliksi vuonna 2011.

Lähde: Sony lost Limbo deal because it wanted IP rights

Lisää aiheesta

Limbo (Xbox 360)

Toimituksen suosikkipelit 2011: Janne

Limbo ja PixelJunk Shooter 2 olivat vuoden PSN-hittejä

Lue myös

EA: hardcore-pelaajat vastustelevat Originia

FTL: Faster Than Light -ennakko

Olympialaisten kunniaksi – huikeimmat olympiapelit kautta aikain

Resident Evil 6 -ensikosketus