Uusimmat

Hehkuttamisen arvoinen klassikko: Terra Nova: Strike Force Centauri

02.03.2009 12:15 Janne Rautiainen

Edesmenneen Looking Glassin vuonna 1996 julkaisema Terra Nova: Strike Force Centauri on klassikkopeli, jota ei ikinä voi hehkuttaa liikaa. Nikola Ap Ion ja kumppaneiden tarina taisteluista piraatteja vastaan päätyi mielenkiintoisen historiakatsauksen kohteeksi.

Haastateltavaksi on saatu myös projektin silloinen johtaja, nykyään Harmonixilla vaikuttava Dan Schmidt.

Alun perin pelistä piti tulla kovan luokan simulaatio, mutta sitä pehmennettiin pelaajaystävällisemmäksi, kun projektia oli jäljellä vuoden verran. Terra Nova löi jauhot suuhun muille aikakautensa peleille ulkotilojen pitkillä piirtoetäisyyksillään, jonka toteuttamisessa ohjelmoija James Fleming hyödynsi alhaista 320×200 -resoluutiota (hires-tilassa 320×400). Kaukaisten kohteiden piirtoon tarvittiin siten vain muutamia pikseleitä, eikä horisonttia tarvinnut sotkea sumulla.

Kehitystyöstä, FMV-videoista, virtuaalikypäristä ja valitettavan kehnoista myynneistä voit lukea lisää oheisesta artikkelista: Terra Nova Retrospective.

Sitten vain DOSBox tulille ja nautiskelemaan.

Looking Glass Studios oli yksi pelialan merkittävimmistä ja uraauurtavimmista pelikehittäjistä 1990-1997 aikana, luoden Terra Novan ohella myös pelit Ultima Underworld, Flight Unlimited ja Thief.

Lisää aiheesta: Terra Nova Retrospective

Lue myös

Arvostelu: Race Pro (360)

Microsoftin osakekurssi alimmillaan 11 vuoteen

PlayStation Networkissa 20 miljoonaa käyttäjää, PS3:n myynnit yli 21 miljoonaa

Sam & Max Xbox Live Arcadeen

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 6)