Uusimmat

Jack Thompson: minut tapetaan GTA IV:ssä

19.09.2007 15:21 Miikka Lehtonen

Tästä se taas lähtee, kuten sanonta kuuluu. Juuri kun Jack Thompsonin ja Rockstarin viimeinen möly oli laskemaan päin ja näytti siltä kuin kiistakumppanukset pystyisivät elämään toistensa kanssa, Thompson on taas parrasvaloissa. Tällä kertaa tosin kenties aiheesta.

GamePolitics.com -peliblogi uutisoi Thompsonin väitteet, joiden mukaan eräs GTA IV:n tehtävä on suora uhkaus hänen terveyttään kohtaan. Mutta mistä ihmeestä on kyse? Thompsonin nenään livahti tällä kertaa herneitä Game Informer -lehden jutusta, mutta annetaan miehen kertoa itse.

”Pelin esittely Game Informer -lehdelle paljasti, että pelin ensimmäisessä tehtävässä sen ’sankari’ lähetetään tappamaan erästä asianajajaa. Kun Niko saapuu kohteen toimistoon ja uhkaa asianajajaa aseella, tämä sanoo ’Aseet eivät tapa ihmisiä, mutta videopelit tappavat’.”

Thompson on päätellyt näytteestä – kenties perustellusti – että asianajaja on todellisuudessa itse J. Thompson ja tässä on Rockstarin keino kostaa hänelle. Eikä siinä kaikki, vaan Thompsonin mukaan kyse on uhkailusta ja vaarasta hänen terveydelleen.

Juttu ei tietenkään jäänyt tähän, sillä Thompson on toimittanut oikeuteen paperit, joissa hän vaatii Rockstaria poistamaan kaikki asianajajaan liittyvät viittaukset pelistään. Lisäksi perinteiseen huru-ukko-tyyliin Thompson myös väittää Take Twon herjanneen häntä ”biseksuaaliseksi pedofiiliksi” näiden virallisilla sivuilla. Mikäli Rockstar ei myönny syyskuun 25. päivään mennessä, edessä on taas oikeusistunto, jolla pyritään estämään pelin julkaisu.

Voidaan toki pohtia, oliko Rockstarilta fiksu veto lähteä tökkimään ruutitynnyrin ja ampiaispesän risteytystä muistuttavaa Thompsonia, mutta ainakin Thompsonin lainaamaan jutun mukaan kyseessä on todella lievä viittaus, jossa miestä ei nimetä mitenkään, eikä tämä muutenkaan muistuta kohuttua asianajajaa kuin juttujensa tasolta. Lisäksi alkuperäinen lainaus ”Guns don’t kill people. Videogames kill people” on suora muunnos vanhasta sanonnasta, jonka mukaan tappavia eivät ole itse aseet, vaan niitä heiluttelevat ihmiset.

Lue lisää eDomesta

Jack Thompson taas parrasvaloissa, asianajojärjestö vaatii psykologista tutkimusta

Jack Thompson ja Take Two taas tukkanuottasilla

Erävoitto peleille: Kalifornian sensuurilaki kaatui

Jack Thompson iskee jälleen

Jack Thompson vastaan pelaajat, osa 562

Oikeus voitti Floridassa