Uusimmat

Huonoja uutisia Japanista: PlayStation Home siirtyi

20.09.2007 09:42 Miikka Lehtonen

Näinhän siinä sitten kävi. Innokkaasti odotettu ja suurten toiveiden kohteena ollut Home-virtuaalimaailma/konsolivalikko ei ilmestykään lähiaikoina, kuten sen piti. Kaz Hirai vahvisti, että Home ilmestyy aikaisintaan ensi keväänä.

PlayStation Home on massiivimoninpeliä muistuttava virtuaalimaailma, joka toimii samaan aikaan eräänlaisena käyttöliittymän jatkeena. Pelaajat voivat tepastella ympäri pleikkarimaailmaa tapaamassa muita pelaajia, koristelemassa kotiaan peleistä ja kilpailuista saaduilla palkinnoilla, katsella elokuvia muiden käyttäjien kanssa ja hypätä uusien ystäviensä kanssa vaikka pelaamaan MotorStormia. Homea on odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta nyt näyttää siltä, että kuu ei jaksa nousta ennen ensi vuotta.

Kaz Hirai nimittäin ilmoitti, että Home missaa alunperin ilmoitetun julkaisupäivänsä tämän vuoden lopussa ja ilmestyy aikaisintaan ensi keväänä. Hirain mukaan siirto ei johdu teknisistä ongelmista, vaan maailmanlaajuisen kohdeyleisön aiheuttamista erityisvaatimuksista, sillä eri alueiden ihmiset tulevat tarvitsemaan erilaisia ominaisuuksia. Hirai totesikin, että kun Home vihdoin julkaistaan, Sony haluaa sen olevan valmis kaikenlaisiin haasteisiin suoraan paketista.

Huonot uutiset eivät sinänsä ole yllätys, sillä aikanaan paljon puhuttu ja monien päivittäin odottelema Home-betatesti ei ole pyörähtänyt käyntiin ajallaan, vaan Homen kotisivut ovat yhä täynnä tyhjää. Viivästys on toki aina parempi vaihtoehto kuin teknisesti keskeneräinen tuote, mutta toivotaan, ettei kyseessä ole vain ensimmäinen useasta lykkäyksestä – onhan kyseessä kuitenkin kunnianhimoinen projekti.