Uusimmat

Klassinen seikkailu elää sittenkin: ex-Lucasarts-väki vampyyripelin parissa

20.11.2007 15:06 Miikka Lehtonen

Jos olet kuin eDomen toimitus, muistelet haikean kaivaten niitä kunnian vuosia, jolloin Lucasarts julkaisi säännöllisesti huikeita seikkailupelejään. Jos näin on, istunet tällä hetkellä luotisuorassa ja silmät tapittaen, sillä vanhat hyvät päivät elävät taas.

A Vampyre Story on tarina synkän goottilaisesta oopperalaulajattaresta, joka sattuu muuttumaan vampyyriksi ja joutuu painimaan uusien voimiensa, ja niiden aiheuttamien ongelmien kanssa. Mona De Lafitten lisäongelmana hän sattuu tällä hetkellä sijaitsemaan vampyyrikreivin vankityrmässä, josta on pitkä matkaa Pariisin valoihin…

Näin rempseistä asetelmista alkaa hiirivetoinen seikkailupeli, jota työstävät Lucasartsin seikkailupelijaoksessa kannuksensa ansainneet peliammattilaiset. Projektia vetää Bill Tiller, jonka nimi ei välttämättä ole kaikille tuttu, mutta hänen työnsä kyllä – mies on nimittäin ollut tavalla tai toisella mukana reilussa tusinassa hittipelissä Monkey Islandista Guild Warsiin.

Tillerin ohella peliä työstävä Autumn Moon Entertainment työllistää Lucasartsin entisiä kirjoittajia ja graafikoita, esimerkiksi Indiana Jones and the Fate of Atlantiksen ja The Digin entisen taidesuunnittelijan, Bill Eakenin. Moiselta tiimiltä on syytä odottaa kovaa jälkeä ja sitä on myös kuvakaappausten ja ensitietojen perusteella tulossa – peli sai Leipzigin pelimessuilla osakseen jakamatonta ylistystä.

Ei myöskään syyttä, sillä huonon Myst-kopion sijaan tiimi työstää peliä niillä aineksilla, jotka he hallitsevat – 15 tunnin mittainen, hiirivetoinen seikkailupeli upeilla taustoilla ja nappiin animoiduilla 3D-hahmoilla, klassisella Lucasarts-huumorilla höystettynä kuulostaa peliltä, jolle voisi rakentaa vaikkapa alttarin. Vähintään sille voi antaa pelin paljon kaipaamaa huomiota.

Tulemme junan kyytiin kenties vähän myöhässä, mutta tulimme siihen johtopäätökseen, että projekti on huomion arvoinen, vaikka se onkin ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Lisäinfoa pelistä halajavien kannattaa suunnata selaimensa A Vampyre Storyn viralliselle saitille.

Autumn Moon Entertainment -studiosta, sen väestä ja näiden aiemmista tuotoksista kiinnostuneiden taas kannattaa tutustua tarkemmin Autumn Moonin virallisiin sivuihin tai vaikka Autumn Moonin blogiin, jossa studion väki kertoilee arjestaan.